Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien, 19. februārī, pulksten 12 muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" notiks bērnu rīts, kas šoreiz veltīts teātrim. Mazie muzeja apmeklētāji tiks aicināti iepazīt teātra pasauli un pašiem iejusties aktieru un citu ar teātri cieši saistītu profesiju lomās.

"Šajā Bērnu rītā runcis Alberts aicinās mazos muzeja apmeklētājus pastāstīt, ko viņi zina par teātri, kādus teātra iestudējumus ir redzējuši un kas nepieciešams, lai varētu izveidot īstu teātra izrādi",
stāsta pasākuma vadītāja Evija Elpere.

Bērnu rītā tiek piedāvāts radoši un aktīvi pavadīt svētdienas pēcpusdienu kopā ar Dāmu un muzeja iemīļoto iemītnieku runci Albertu. Pasākumā varēs noklausīties ludziņu "Puķuzirnīšana māja", zīmēt, iet rotaļās un iejusties aktiera un teātra kostīmu mākslinieka lomā, atveidojot dažādus meža iemītniekus.

Bērniem būs iespēja arī nofotografēties jūgendstila fotosalonā ar greznām cepurēm, spēlēt ornamentu spēli un uzcelt savu jūgendstila namu muzeja jaunajā virtuālajā ekspozīcijā.

Pasākums paredzēts bērniem vecumā no četriem līdz astoņiem gadiem.

Ieejas biļete pasākumā maksā divi eiro. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67181061.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!