Foto: Shutterstock

"Rīgas meži" aicina parku apmeklētājus izvērtēt nepieciešamību izmantot rotaļu laukumu iekārtas ziemas periodā, kas var būt nedroši. Uzņēmums norāda, ka rotaļu laukumu segumu un iekārtu mazgāšana paredzēta pavasarī, iestājoties šo laukumu ekspluatācijai atbilstošam – siltākam laikam.

Kāpēc ziemā nevajadzētu izmantot rotaļu laukumu:

  • Ja laukums aprīkots ar gumijas segumu, tad jāatceras, ka ziemas periodā, pazeminātas temperatūras ietekmē, tas zaudē trieciena amortizācijas spējas, kā arī šādu segumu nedrīkst mehāniski tīrīt – skrāpēt, berzt – tāpēc tas var būt slidens.
  • Arī uz rotaļu laukumu iekārtām var būt izveidojies apledojums, tāpēc vecākiem, pirms bērni dodas rotaļāties, jāpārliecinās, ka kāpnes, grīdas, rāpšanās sienas u.c. nav slidenas.
  • Ziemas periodā vairāk nekā vasarā pie apaviem pieķeras dubļi un citi netīrumi, tāpēc var gadīties, ka, izmantojot rotaļu iekārtas, bērnu apģērbs sasmērēsies.
  • Ziemas laikā bērni ir biezāk saģērbti un ierobežotāki kustībās, tāpēc jāuzmanās, lai šalles, cepures un kapuces būtu sakārtotas tā, lai maksimāli mazinātu varbūtību tām ieķerties aprīkojumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!