Foto: Asja Belova/Publicitātes foto

No 12. līdz 16. oktobrim jaunās telpās – "Atta" centrā – Rīgas modes nedēļas ("Riga Fashion Week") ietvaros norisināsies dažādi pasākumi. Ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus masu pasākumu organizēšanai Latvijā, RFW notiks saskaņā ar zaļo drošības līmeni, informē pasākuma pārstāvji.

Pēc ilgāka laika un modes skatēm tiešsaistē Baltijas Modes federācijas orgkomiteja nākusi klajā ar paziņojumu par Rīgas modes nedēļas programmu, kas norisināsies gan klātienē, gan tiešsaistes formātā. Šajā sezonā Latvijas vadošo dizaineru skates pirmo reizi notiks "Atta Centre" kongresu kompleksa zālēs.

"Jau 17 gadus mēs iepazīstinām starptautisko sabiedrību ne tikai ar jauniem modes dizaineru vārdiem, bet arī atklājam interesantas vietas Rīgas apkārtnē," stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Elena Strahova. Organizatori arī norāda, ka interesentiem būs pieejamas tradicionālās klātienes izstādes, lai tās varētu straumēt tiešsaistē.

Pasākuma pārstāvji atgādina, ka presē un internetā par 33. Rīgas modes nedēļas tuvošanos vēstīs sezonas oficiālais tēls, ko speciāli Rīgas modes nedēļai radījis vintage apģērbu projekta "Volga Vintage" autors un radošais direktors Sergejs Hatanzeiskis.

"Pasaulē nav nekā dabiskāka un skaistāka par māti, kas apskauj un pieglauž savu mazuli. Slavenas aktrises un topmodeles no visas pasaules kopā ar saviem mazuļiem ir rotājušas pasaulslaveno modes žurnālu – "Vogue", "Harper's Bazaar", "W" un citu – vākus. Mums Latvijā ir daudz skaistu jauno māmiņu, un viena no tām ir modele Anna Čepjolkina, kura tērpusies latviešu dizaineres Elīnas Baltaces (zīmols "Gummo") darinātajā koši sarkanajā bikškostīmā. Turklāt tēls simbolizē modes industrijas atdzimšanu, kas pēc pandēmijas krīzes atgriežas pie ierastā dzīves formāta," piebilst Strahova.

Tēlu veidoja arī fotogrāfe Asja Belova, grima mākslinieks Andrejs Čistjakovs, matu meistars Eduards Kazarjans.

RFW jaunumiem sociālajos tīklos "Facebook", "Instagram" un "www.rfw.lv".

Ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus publisku pasākumu rīkošanai Latvijā, pasākums tiks organizēts atbilstoši zaļajam drošības līmenim, un pasākumā varēs piedalīties tikai vakcinētas un Covid-19 pārslimojušas personas, tostarp vakcinēti bērni (no 12 gadu vecuma) vai pārslimojuši ar Covid-19, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!