Foto: LETA

No 21. līdz 25. novembrim norisinās "Iespējamās misijas" akcija "Iedvesmo mācīties!". Tās laikā 33 atzītākie savas jomas profesionāļi dosies uz dažādām Latvijas skolām, lai iejustos skolotāja godā. Akcijas pirmajā dienā ar Ādažu vidusskolas 8. klases skolēniem par energoefektivitātes jautājumiem runās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Šogad uz "Iespējamās misijas" sadarbības skolām Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Rūjienā, Siguldā, Stalbē, Kuldīgā, Olainē un citās Latvijas pilsētās dosies tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā aktieris Vilis Daudziņš, sportists Mairis Briedis, "SWH radio" balss un improvizācijas meistars Kaspars Breidaks, "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš, dziedātājs Justs, "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis un citi savas jomas profesionāļi un veiksmīgākie uzņēmēji.

Pilnu sarakstu ar akcijas dalībniekiem un viņu vadīto stundu sarakstu var skatīt šeit.

"Šis ir lielisks veids, kā ienest reālo dzīvi skolās, un caur piemēriem stāstīt skolu jauniešiem, kādas zināšanas un prasmes ir nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī motivēt skolēnus izvirzīt augstus mērķus un būt neatlaidīgiem ceļā uz tiem. Mēs aicinām skolas, uzņēmējus, vecākus un ikvienu aktīvu sabiedrības locekli rast iespēju sadarboties un iesaistīties mācību procesā, jo pieredzes apmaiņa ir lielisks veids, kā mācīties vienam no otra. Jāteic, ka iedvesmu un jaunu enerģijas lādiņu gūst arī akcijas viesi," uzsver "Iespējamās misijas" direktors Kārlis Andersons.

"Iespējamā misija" ir 2008. gadā izveidota kustība, kas strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. Tās dibinātāji – "Swedbank", "Lattelecom", Ideju partneru fonds – un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam izglītības sistēmā labākos augstskolu absolventus, kuri palīdz attīstīt bērnu spējas, motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!