No 27. aprīļa līdz pat 27. maijam visos "Gan bei" restorānos būs izvietotas ziedojumu kastītes, aicinot tā dēvēto tējas naudu ziedot specializētās pārtikas iegādei bērniem.

Kampaņu īsteno "Gan bei" sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, un tās mērķis ir palīdzēt bērniem, kuri sirgst ar pārtikas alerģiju jeb nepanesību, un kuriem nepieciešama īpaša medicīniskā pārtika.

27. aprīlī "Gan bei" restorānā, kas atrodas tirdzniecības centrā "Spice", visu dienu viesus apkalpos citu šī tīkla restorānu direktori, kuru darbs būs ziedojums akcijai. Tāpat akcijai tiks ziedoti 20 procenti no tieši šī restorāna 27., 28. un 29. aprīļa apgrozījuma, bet visu mēnesi ikvienā "Gan bei" restorānā atradīsies ziedojumu kastītes, kurās cilvēki aicināti ziedot.

Bērnu slimnīcas fonda projekta vadītāja Inese Dābola kampaņas atklāšanas pasākumā pastāstīja, ka patlaban fonds palīdz 13 šādiem bērniem, un kopš gada sākuma specializētās pārtikas iegādei iztērēti jau ap 22 000 eiro. Piemēram, viena bundža specializētā maisījuma maksā gandrīz 50 eiro, bet mazajiem bērniem tādas mēnesī vajag ap 11. Pērn veiktas izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz, ka bērniem ar konkrētām diagnozēm šie maisījumi tiek apmaksāti no valsts, bet joprojām ir daudz bērnu, kuri "palikuši aiz borta" un šāda pārtika viņiem ir dzīvības jautājums.

Bērnu gastroentereoloģijas profila virsārste Ieva Puķīte labdarības akcijas atklāšanā apliecināja, ka aptuveni 3-5 procentiem bērnu ir alerģija pret govs pienu, bet ne visiem šiem bērniem ir nepieciešama specializētā pārtika, pastāv vēl virkne dažādu slimību, kuru gadījumā jālieto speciālā pārtika, kas ir ļoti dārga. Un šādu bērnu kļūst arvien vairāk, apliecina ārste, turpinot, ka medicīna ir gājusi uz priekšu, izveidojot šo speciālo pārtiku, kas bērniem ir dzīvotspējas jautājums. "Šī pārtika šādiem bērniem ir galvenās zāles, tas ir dzīvības jautājums," uzsvēra Puķīte.

Ivo Šmits, tirdzniecības parka "Alfa'' "Gan bei" restorāna vadītājs pastāstīja savu pieredzi, jo arī viņa ģimenē aug dēls, kuram jālieto speciālā pārtika. "Pirms divarpus gadiem piedzima mūsu dēls Džonatans, viss bija kārtībā, bet pēc nedēļas zvanīja no dzemdību nama, lai braucam atkārtoti nodot analīzes. Mums ir ģenētiska saslimšana. Protams, uzreiz bija liels stress," pieredzē dalās Ivo. Viņa dēls nevar ēst neko no tā, ko paši – ne sviestu, ne miltu izstrādājumus, ne gaļu, bet ar laiku ģimene pielāgojās situācijai. Sākumā bērnu nogādāja slimnīcā, sākot barošanu ar specializēto maisījumu, nedaudz pievienojot arī mātes pienu. "Sākums bija šokējošs, bet šķiet, ka mūsu dēls tagad ir visveselākais no mums. Viņš ēd zaļi," stāsta Ivo, kurš veiksmīgi pielāgojies jaunajiem ģimenes ēšanas paradumiem.

Arī tev ir iespēja ziedot savu artavu šīm ģimenēm, kurām ikdienā bērnu pabarošanai nepieciešama dārgā pārtika, apmeklējot un ieturot maltīti kādā no deviņiem "Gan bei" restorāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!