Foto: Shutterstock

Sestdien, 19. jūnijā, nodibinājums "Ronald McDonald House Charities Latvija" (RMHC) kopā ar "Rimi Latvia" atbalstu sāk ziedojumu vākšanas kampaņu veikalos, lai nodrošinātu ārstu speciālistu konsultācijas bērniem Latvijas reģionos. Kampaņas laikā sabiedrību aicinās ziedot līdzekļus, lai ar Mobilā veselības aprūpes centra izbraukumiem palīdzētu mazajiem pacientiem visā Latvijā un īpaši lauku reģionos.

Kampaņas laikā – no 19. līdz 30. jūnijam – ikviens "Rimi" pircējs var palīdzēt nodrošināt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstu konsultācijas bērniem visā Latvijā, ziedojot kastītēs, kas izvietotas pie veikalu kasēm, vai ziedojot "Mans Rimi" naudas uzkrājumu.

Saziedotie līdzekļi tiks izlietoti, lai ar Mobilā veselības aprūpes centra palīdzību pie bērniem nokļūtu ārsti, kas bez maksas mazajiem pacientiem sniegtu tik ļoti nepieciešamās medicīniskās konsultācijas. Tāpat līdzekļi palīdzēs segt arī speciālistu atalgojumu, izbraukuma degvielas izmaksas un Mobilā centra apkopi.

RMHC direktore Zane Gedroviča: "Strādājot jau desmit gadus, mēs redzam, ka pieprasījums pēc Mobilā veselības aprūpes centra pakalpojumiem ir nemainīgi liels un mūsu darbs tiek augstu novērtēts no vecāku un ģimenes ārstu puses, īpaši lauku reģionos, kur trūkst bērnu ārstu vai arī ģimenēm dažādu iemeslu dēļ nav iespējams nokļūt pie ārsta Rīgā. Tāpēc ir tik svarīgi turpināt jau iesākto darbu un nogādāt ārstus pie bērniem pat vistālākajos Latvijas reģionos, lai savlaicīgi sniegtu medicīnas konsultācijas un novērstu nopietnu slimību attīstīšanos nākotnē."

Lai uzzinātu par iespējām pieteikties bezmaksas konsultācijai pie speciālistiem, vecāki ir aicināti interesēties pie savas pašvaldības ģimenes ārsta, kurš palīdzēs ar tālāko informāciju par tuvāko Mobilā centra izbraukuma vietu un laiku. Lai atbalstītu Mobilā veselības aprūpes centra darbību, ziedojumus var veikt arī RMHC mājaslapā "Rmhc-latvia.lv".

Līdz šim ar RMHC Mobilā centra ārsti snieguši jau vairāk nekā 45 000 bezmaksas medicīnas konsultācijas bērniem visā Latvijā un ar to nobraukti vairāk nekā 230 000 kilometri pa visu Latviju. Pats centrs ir 12 metrus garš, moderns transporta līdzeklis, kas pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai.

Centrā bez maksas var saņemt oftalmologa, pediatra, pulmonologa/alergologa, neirologa, bērnu endokrinologa, gastroenterologa, dermatologa un LOR konsultācijas, kā arī plašu izglītojošo programmu bērniem, vecākiem un vietējiem medicīnas speciālistiem. Vajadzības gadījumā speciālisti uztur kontaktus ar vietējiem ārstiem, kuru ziņā ir tālākā bērna ārstēšana un uzraudzība.

RMHC ir starptautiska labdarības organizācija, kura darbojas jau 40 gadus vairāk nekā 50 valstīs, tā rada un atbalsta programmas, kuru mērķis ir uzlabot bērnu veselību un labklājību. 2009. gadā Latvijā tika atvērta RMHC Latvija filiāle, 2011. gadā veiksmīgi uzsākot mobilā centra aktīvu darbību. Centra darbība tiek nodrošināta tikai par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!