Foto: Publicitātes foto
Katru gadu skolas gaitas uzsāk vairāki tūkstoši Latvijas skolēnu, un tas ir liels notikums gan pašam bērnam, gan viņa ģimenei. Īpaši apgrūtinoša gatavošanās skolai mēdz būt mazāk aizsargātai sabiedrības daļai – maznodrošinātajām daudzbērnu ģimenēm, kā arī Ukrainas bēgļu ģimenēm, kuras patvērumu radušas mūsu zemē. Lai palīdzētu grūtībās nonākušajām ģimenēm sagatavot bērnus jaunajam mācību gadam, jau trešo gadu tiek organizēta labdarības akcija "Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!".

Akcijas rīkotāji – iepirkšanās un izklaides centri "Akropole" sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv, aicina iedzīvotājus no 8. līdz 28. augustam ziedot kancelejas preces, jaunu svinīgu un sporta apģērbu, apavus un citas nelietotas un skolai noderīgas lietas, lai atbalstītu skolēnus un viņu ģimenes pirms jaunā mācību gada sākuma.

"Jau šobrīd mūsu palīdzību lūdz vairāki desmiti ģimenes, kurās aug skolas vecuma bērni un kurām līdzcilvēku atbalsts ir būtiski svarīgs. Paredzams, ka esošajos ekonomiskajos apstākļos un tuvojoties mācību gada sākumam, atbalsta pieprasījumu skaits varētu ievērojami pieaugt. Tāpēc mēs esam no sirds pateicīgi mūsu sadarbības partneriem un ikvienam ziedotājam par iespēju palīdzēt arvien lielākam ģimeņu skaitam," uzsver Rūta Dimanta, labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja.

Savus ziedojumus ikvienam ir iespēja atnest uz "Akropole Rīga" un "Akropole Alfa" vai iegādāties turpat iepirkšanās centros un atstāt īpašajās ziedošanas kastēs ar uzrakstu "Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!".

Atbalstīt ģimenes var gan mantiski, sarūpējot nepieciešamās preces, gan arī finansiāli, ziedojot ar bankas pārskaitījumu mājaslapā www.ziedot.lv, sadaļā "Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!". Ziedojuma apjoms ir brīvprātīgs.

Labdarības akcija noslēgsies 28. augustā. Visas saziedotās mantas un līdzekļus "Ziedot.lv" novirzīs tām ģimenēm, kas finansiālu iemeslu dēļ nespēj saviem bērniem sagādāt skolas lietas, un parūpēsies, lai viss nepieciešamais nonāktu līdz adresātiem uz pašu mācību gada sākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!