Izcepts telefons, apzīmēts auto un mammai izsisti zobi – iespaidīgākie bērnu nedarbi, par kuriem apdrošināšanas sabiedrībā "Balta" (PZU grupa) pieteiktas atlīdzības. Par bojājumiem, kas radušies pasaules izpētes rezultātā un kuru idejas autors un galvenais realizētājs bijis viens no jaunākajiem ģimenes locekļiem, vidējā atlīdzību summa ir 240 eiro.

"Balta" dati rāda, ka visbiežāk atlīdzības tiek pieteiktas gadījumos, kad bērns pazaudējis, sasitis vai citādi sabojājis telefonu, televizoru vai planšetdatoru, taču ir situācijas, kad tiek nodarīti arī lielāki materiālie zaudējumi gan automašīnām, gan vecāku veselībai. Statistika liecina, ka lielākoties šādu negadījumu cēlonis ir neuzmanība. Tuvojoties Mātes dienai, kompānija plašāk stāsta, kā bērni paveic nedarbus, kuri vecākiem var izmaksāt gana dārgi.

"Mēs apzināmies, ka bērni ir neparedzami un laikā, kad viņi cenšas izzināt visu apkārt notiekošo, mēdz radīt vecākiem zaudējumus pat vairāku tūkstošu eiro apmērā, tāpēc kā apdrošinātājs esam saprotoši un paredzam arī šādu situāciju apdrošināšanu. Taču ir būtiski ņemt vērā, ka vecāku atbildība un droša vide ir galvenie priekšnoteikumi, lai mazinātu bērnu traumatisma iespējamību, jo, kā liecina statistika, Latvijā 75 procenti bērnu traumatisma gadījumu rodas tieši mājās," norāda "Balta" atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Daži no spilgtākajiem atlīdzību pieteikumiem, par kurām atlīdzības izmaksājusi apdrošināšanas sabiedrība "Balta"

  • Bērns ielicis telefonu krāsnī – rezultātā palikusi tikai baterija un aizsargvāks;
  • Bērns sakodis telefona ekrānu;
  • Bērns izdauzījis caurumu televizora ekrānā;
  • Bērns uzsēdies uz planšetdatora un to saplēsis;
  • Bērns uzgāzis ūdeni portatīvajam datoram;
  • Bērns uzlecis planšetdatoram;
  • Bērni spēlējies, un nogāzies televizors;
  • Bērns uzlīdis uz automašīnas, saskrāpējis un sabojājis jumtu, motora pārsegu, bagāžnieka nodalījuma vāku, priekšējo labo spārnu;
  • Izbraucot no mājas pagalma pa atvērtiem vārtiem, mazgadīgais bērns netīšām nospiedis automātisko vārtu tālvadības pults vārtu aizvēršanas pogu, kā rezultātā divviru vārti sākuši vērties ciet, bojājot automašīnas aizmugurējās daļas sānus;
  • Bērns ar rotaļu dzelzs mašīnīti iemetis mammai pa zobiem, traumējot trīs zobus.

Apdrošinātājs "Balta" norāda, ka šādi gadījumi ir segumā visu risku īpašuma polisei un visiem pirkumu apdrošināšanas gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!