Foto: Publicitātes attēls

9. augustā, cienājot Bērnu slimnīcas mazos pacientus ar pankūkām, atklāta Dakteru klaunu ikgadējā akcija "Smiekli ārstē!". Tā tiek organizēta jau trešo gadu un akcijas laikā sabiedrība tiek aicināta atbalstīt Dakteru klaunu darbību. Šogad akcija norisinās no 9. augusta līdz 25. septembrim.

Akcijas "Smiekli ārstē!" mērķis ir vērst uzmanību Dakteru klaunu projektam, aicināt ikvienu iesaistīties un atbalstīt. Dakteri klauni, profesionāli medicīnas klauni, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī reģionālajās slimnīcās visā Latvijā ik dienas atvieglo mazo pacientu atveseļošanos procesu, viņus iepriecinot un uzmundrinot. Šobrīd visā Latvijā darbojas jau 28 klauni.

"Dakteru klaunu uzdevums nav vienkāršs - kopā ar bērnu izdzīvot sāpes un negācijas, kas rodas ārstēšanās procesā un pārveidot tās pozitīvās emocijās, smiekliem. Ir vairākkārtīgi pierādīts, ka laba pašsajūta nostiprina imunitāti un paātrina izārstēšanos. Sākot ar šo pusgadu, Dakteru klaunu skaits ir audzis un tagad gandrīz katrā Latvijas slimnīcā, kur ir bērnu nodaļa, bērniem un viņu vecākiem būs iespēja saņemt dakteru klaunu palīdzību smagajos brīžos. Esam priecīgi par katru ziedojumu un atbalstu, jo pat maza artava ļauj vairāk bērniem saņemt nepieciešamo atbalstu un prieku", uzsver programmas "Dr. Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

Foto: Publicitātes attēls

Atbalstīt projektu var ikviens interesents, šogad ērti to var izdarīt, veicot ziedojumu akcijas ziedojumu kastītēs "Rimi" un "Supernetto" tirdzniecības vietās.

Tāpat projektu var atbalstīt, iegādājoties piena dzērienu "Rasēns" ar zemeņu, karameļu vai banānu garšu. Pērkot šos īpašos iepakojumus ar pienu, viens eiro cents no produkta cenas tiek ziedots Dakteru klaunu darbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!