Foto: Shutterstock
Ikviena no mums noteikti ir piedzīvojusi tās sāpes, kad tikko nopirktās un skaistās kurpītes spiež kājas un nevaram rast sevī spēku, lai ar tām izciestu atlikušo dienu. Jau kārtējo reizi, ņemot ārā no kastes jaunos apavus, smagi nopūšamies, jo zinām, kādas sāpes būs jāpārcieš. Kā no tām izvairīties? Lūk, praktiski padomi.

Protams, visvienkāršāk ir iegādāties tādas kurpes, kas patiešām der kā uzlietas. Lai gan arī vārds "vienkārši" šeit nebūs īsti laikā, jo, iegādājoties apavus, ir ļoti grūti paredzēt – būs ideāli vai tomēr berzīs. Arī tad, ja pērkam kurpes, kas ir nedaudz brīvākas, nevar paredzēt, vai tās necilāsies un nebūs pārāk brīvas, saberžot kājas tāpat. Protams, ja apavi ir kā uzlieti, pastāv iespēja, ka viņi tomēr izrādīsies pārāk cieši. Vēl viena iespēja – katrs apavs citā izmērā. Tā var gadīties tad, ja viena kurpe izlikta mērīšanā un ir vairāk ienēsāta.

Ideālo kurpju iegāde

Apavu veikalā vērts pievērst uzmanību gan, protams, tam, kā šī kurpe pieguļ kājai, gan tās materiālam. Vislabāk kurpju iepirkšanās maratonā doties vakarpusē, kad kājas jau ir nedaudz piepampušas no staigāšanās – tas būs veids, kā nenopirkt pārāk ciešus apavus. Kad tos piemēri, neaizmirsti piecelties kājās un nedaudz pastaigāt pa veikalu, jo sēžot nevaram sajust, vai šis apavs tomēr nespiež.

Apavu pastaipīšana

Ja nu gadījumā, atnākot mājās, kurpes tomēr ir par ciešu, ir vairāki veidi, kā tās tomēr pastaipīt.

Viens no ierastākajiem veidiem – pamaršēt nedaudz pa māju un censties tos vienkārši ienēsāt. Arī šeit jāatceras, ka nevar pārpūlēties. Līdz ko kurpes sāk spiest – no kājām nost un atkal tām vari pievērsties tikai pēc kāda brīža vai citā dienā.

Lai paātrinātu procesu, izvēlēties var arī visai interesantu metodi. Uzvilkt biezāku zeķīti, ieaut kurpēs un ar fēna palīdzību pakarsēt apavus, lai tiem palīdzētu pastaipīties. Protams, nav ieteicams karsto gaisu uz apaviem raidīt stundām ilgi, bet ievērot tomēr kaut kādus intervālus – minūti vai trīsdesmit sekundes.

Foto: Shutterstock

Vēl viens veids – kamēr apavi nolikti plauktiņā, cieši salikt tajos, piemēram, zeķes, tādā veidā pastaipot apavus brīžos, kad nevaram tam tik nopietni pievērsties. Līdzīgi var izmēģināt arī ar avīzēm, kuras samitrinātas var likt kurpēs, atstājot tās pa nakti.

Ja apavi beržas papēžu rajonā, vērts talkā paņemt audumiņu un āmuru, jo nereti kurpju aizmugurējā daļa ir patiešām cieta. Apklājot apavus ar auduma gabaliņu, piemēram, dvieli, uzmanīgi cieto vietu jāpasit ar āmuru. Mīkstāki apavi garantēti!

Vasaras apavi

Tā kā laiks aiz loga tā lutina un sākam jau meklēt vasarīgākus apavus, pirmo reizi kājās aujot pludmales čības vai sandeles, kuru siksniņas vijās starp kāju pirkstiem, jāatceras, ka kājas pie šādiem apaviem nav pieradušas, tāpēc vērts to daļu, kura atrodas starp pirkstiem, aptīt ar plāksteri, tā mīkstinot apavus un pasaudzējot kājas.

Tāpat sievietes siltā laikā bieži grēko un apavos kājas velk bez zeķītēm, tāpēc arī pēdas tiek saberztas. Piemēram, ja ir slēgti apavi, iegādāties var speciālās zeķītes pēdiņu veidā, kuras citi pamanīt nemaz nevarēs, taču kājas pasaudzēs.

Pat tad, ja tavas kurpes ir gana ērtas, vienmēr padomā par kādu rezerves plāksteri somiņā, jo nekad nevar zināt, kāda diena būs priekšā un kad pēkšņi iemīļotās kurpes var sākt berzēt mūsu kājiņas.

Lieliskos padomus apkopot palīdzēja portāls "Theeverygirl.com" un "Buzzfeed.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!