Foto: Mārtiņš Cīrulis
Latvijas modes nedēļas "Modes manifestācija" pēdējā diena noslēgusies ar bērnu modes skati. 19. martā tika demonstrētas jaunākās Latvijas modes zīmolu "Leny Tomy factory" "Petra", "Hebe", "Aristocrat kids" kolekcijas. Jauno kolekciju caurvij viegla, vasarīgi bezrūpīga un saulaina noskaņa.

Jautras rotaļas "Leny Tomy factory"

Kolekcijā iekļauti svētku tērpi gan mazajiem zēniem, gan meitenēm zeltainos, baltos un spilgtos toņos, kas jautri rotaļājas un kontrastē ar maigiem persiku un debesziliem toņiem.

Vieglums un elegance no zīmola "Petra"

Kolekcijas "Ziemas dārzs" tērpu siluetos izceļas brīvas līnijas, neticams vieglums un elegance, īpaši parūpējoties par pusaudzēm piemērotiem piegriezumiem. Zīmolam raksturīgo ziedu motīvu papildina mežģīņu elegance. Ziemas mirdzošie toņi atsvaidzinās svētku balles, bet eksotiskie krāsu raksti izkrāsos sniegbalto ikdienu.

Mežonīgais apvienojumā ar smalko - "Hebe"

Kolekcijas "Nordic Heritage" pamatā ir ziemeļnieciskais mantojums. Šajā tematikā tiek atklātas jaunas faktūras un audumi, paliekot uzticīgiem zīmola dzīvnieku apdrukām un mīkstajai kokvilnai, cenšoties apvienot mežonīgo ar smalko.

Mazās princeses piedzīvojumi - "Aristocrat kids"

Kolekcijas pamatā ir mazās princeses Aleksandras jaunie piedzīvojumi slepeni atklāts brīnumains ezers, kurā reizi gadā, nezināmu iemeslu pēc, starp cēlajām ūdensrozēm, viesojās neskaitāmi duči baltu zosu, kas apbūra mazo princesi. Kolekcijā redzama gaisīgā zīda organza, žoržets, spalvas, zīda tafta pastelīgos toņos un vieglums, kas atspoguļojās arī trīs unikālās audumu apdrukās.

Latvijas modes nedēļa "Modes manifestācija" norisinājās no 16. līdz 19. martam RISEBA Arhitektūras un mediju centrā "H2O 6". "Modes manifestācija" 2016. gadā ir atzīta par valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu, jo īsteno Latvijas kultūras telpai nozīmīgu projektu, iegūstot līdzfinansējumu no Valsts Kultūrkapitāla fonda. Pasākuma organizators ir biedrība "Latvijas Modes palāta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!