Sociālais projekts "Parunāsim" no 14. līdz 17. novembrim rīko īpašu aktivitāti "Ar sarunu pret vientulību", kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iejutīsies zvanu centra operatora lomā, uzklausīs un sarunāsies ar tiem, kuri jūtas vientuļi. Aktivitātes mērķis ir iedrošināt un iedvesmot cilvēkus savā aizņemtajā ikdienā tomēr atvēlēt laiku un piezvanīt saviem tuviniekiem, vecākiem, vecvecākiem, skolotājiem un draugiem, lai vienkārši parunātos.

Gada nogale ir laiks, kad daudz tiek runāts par ģimeni un kopā būšanu – parasti šis laiks ir īpaši smags vientuļiem cilvēkiem. Viens no vienkāršiem, bet iedarbīgiem veidiem, kā veltīt uzmanību saviem mīļajiem, ir telefona zvans.

Vientulība var skart ikvienu no mums, un tādēļ ne vienmēr ir nepieciešams steigties pie speciālista, bet sākt ar draudzīgu sarunu. Tādēļ ikviens, kurš jūtas vientuļš, laikā no 14. līdz 17. novembrim ir aicināts zvanīt uz "Parunāsim" tālruņa numuru – 26564564.

"Ar sarunu pret vientulību" nedēļā operatora austiņas uzliks Zaiga Pūce (Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore), Anda Čakša (partijas "Jaunā Vienotība" deputāte), Agnese Drunka (TV un radio personība), Uģis Joksts (LTV žurnālists), Ģirts Slaviņš ("Mobilly" vadītājs), Diāna Balode (Labklājības ministrijas programmas "Atbalsts sociālai uzņēmējdarbībai" vecākā eksperte), Guna Eglīte (Rīgas Sociālā dienesta vadītāja), Agnese Rakovska (grupas "Triānas parks" mūziķe), Gundega Kirilka ("Rimi Latvia" Personāla vadītāja), Sindija Vilde (pasākumu arhitekte, "Bordo" aģentūra), Egija Gailuma ("OX Drive" līdzīpašniece), Juris Žilko (Ķekavas novada domes priekšsēdētājs), Marika Ģederte (Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāja), Ints Teterovskis (Dziesmu un deju svētku virsdiriģents), Ilze Neparte-Saleniece (Zviedrijas tirdzniecības palātas Latvijā izpilddirektore).

Uzņēmuma "Sonido" sociālais projekts "Parunāsim" tika radīts 2018. gada rudenī, lai cilvēkiem, kuri jūtas vientuļi, būtu iespēja kādam piezvanīt un tikt uzklausītiem. Kopš tā laika uz tālruņa līniju zvanīts vairāk nekā 33 000 reižu. 2022. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, zvanu skaits pieaudzis par 12 procentiem– uz līniju "Parunāsim" šogad zvanīts vairāk nekā 10 000 reižu. Aktīvākās zvanītājas ir sievietes, bet vīriešu īpatsvars pēdējos gados ir pieaudzis par 14 procentiem, vēsta uzņēmumā.

"Mēs aicinām neaizmirst savus vecākus, vecvecākus, skolotājus, kolēģus, draugus un iepriecināt viņus ar vēstuli vai zvanu, un, ja iespējams, aizvest paciņu ar viņiem nepieciešamo. Ja jūtat, ka kāds cilvēks jūsu paziņu lokā vēlētos parunāties biežāk, atgādiniet viņiem par iespēju piezvanīt uz līniju "Parunāsim". Patiesa uzmanība un ieklausīšanās ikvienam ir ļoti svarīga," uzsver Inga Muižniece, "Sonido" īpašniece un "Parunāsim" izveidotāja.

"Sonido" ir sociālais darba integrācijas uzņēmums, kas nodrošina zvanu centra pakalpojumus, nodarbinot cilvēkus ar invaliditāti. Kopš 2018. gada rudens "Sonido" realizē sociālo projektu "Parunāsim", dodot iespēju vientuļiem cilvēkiem parunāt un tik uzklausītiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!