Foto: Rolfs Vendins

Bruno ir sešus gadus vecs zēns, kurš sirgst ar bērnības autismu. Bruno ir aktīvs dabas mīļotājs, viņš labprāt apbrīno katru ziedlapiņu, spodrina ķirbjus un māsai dāvina saķertos zirnekļus. Pielipis pie loga rūts, viņš var stundām ilgi vērot vēja brāzmas un, ja vien tas būtu iespējams, labprāt visu dzīvi pavadītu jūras krastā.

Labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" darbinieces kādā rudenīgā pēcpusdienā tikušās ar dzīvespriecīgo un drošo sešus gadus veco Bruno. "Bruno un ar mums runāties nav laika, jo viss jaunais "Palīdzesim.lv" telpās jāapskata un jāiepazīst, bet mamma un tētis sarunā stāsta par samierināšanos ar uzstādīto diagnozi un cīņu par bērna veselības stāvokļa uzlabošanu," tā atklāj organizācijā.

Puika ir izteikti kārtīgs un, pat spēlējoties ar māsu un klājot galdu, uzstāj uz kārtības nepieciešamību. Bruno patīk radoši darboties ar smiltīm, plastilīnu un mīcīt mālus, kā arī vērot šo materiālu pārtapšanas procesu "Youtube".

Pateicoties vecāku uzņēmībai, Bruno jau kopš diagnozes uzstādīšanas regulāri apmeklē ABA terapiju (efektīva un zinātniski pierādīta apmācības un uzvedības korekcijas metode bērniem ar autismu), kas ir nozīmīgs stūrakmens socializēšanās prasmju un komunikācijas veicināšanai.
Foto: Rolfs Vendins

ABA terapijas rezultātā puika sācis reaģēt uz savu vārdu, saprot un reaģē uz teikto, spēj kaut mirkli koncentrēties darbam, pilda intelektuālos uzdevumus un iemācījies strādāt viens pret viens.

Zēns regulāri apmeklē fizioterapijas nodarbības, ergoterapiju, logopēdu un Montesori nodarbības. Mamma visu laiku velta dēla kopšanai un veselības uzlabošanas aktivitātēm, tāpēc algotu darbu strādāt nevar.

Lai attīstītu sociālās prasmes, ļoti nepieciešams turpināt ABA terapiju. Tā kā valsts pabalsts terapijām ir niecīgs, ģimene lūdz līdzcilvēku atbalstu ABA Terapijas turpināšanai vismaz turpmākos sešus mēnešus, kam nepieciešami 1440 eiro.

Ja tev ir vēlēšanās un iespējas palīdzēt Bruno un viņa ģimenei, to vari izdarīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!