Foto: F64
Ar katru gadu kļūstot populārākam zaļajam dzīvesveidam, paralēli mācību procesam aizvien vairāk izglītības iestādes iesaistās arī dažādos vides saudzēšanas projektos. Pirmajos trīs konkursa norises mēnešos "Zaļā josta" ar bērnu starpniecību pārstrādei nogādājusi vairāk nekā 209 tonnas nevajadzīgu papīru un kartonu, un viscītīgākie bijuši Ādažu vidusskolas audzēkņi.

Mazinot vides piesārņojumu un nodrošinot otrreizējām izejvielām atkārtotu pielietojumu, simtiem skolu no visas Latvijas jau trīspadsmito gadu piedalās "Zaļā josta" rīkotajā makulatūras vākšanas kampaņā "Tīrai Latvijai!".

Šobrīd makulatūras vākšanā iesaistījušās 350 izglītības iestādes, apvienojot vairāk nekā 80 tūkstošus skolēnu un pirmsskolas vecuma bērnu otrreizējo izejvielu nogādē pārstrādei. Turklāt paralēli nevajadzīgu papīru vākšanai, "Zaļā josta" piedāvā skolām vides izglītības materiālus un dodas vieslekcijās, veidojot skolēnos izpratni, kāpēc ir svarīgi šķirot atkritumus, taupīt resursus un saimniekot ilgtspējīgi.

Par konkursa "Tīrai Latvijai!" starpposma uzvarētāju kļuvusi Ādažu vidusskola, kuras audzēkņi ar vecāku, draugu un kaimiņu palīdzību savākuši un pārstrādei nodevuši 11 tonnas un 30 kilogramus makulatūras.

Otro vietu pēc savāktā makulatūras daudzuma patlaban izcīna Annas Brigaderes pamatskola, kuras audzēkņi pārstrādei nodevuši astoņas tonnas makulatūras. Savukārt godpilno trešo vietu ieguvuši Vārkavas vidusskolas audzēkņi ar savāktām septiņām ar pusi tonnām makulatūras.

Pateicībā par skolēnu ieguldījumu nevajadzīgu papīru reģenerācijā, Ādažu vidusskola tika pie grāmatnīcas dāvanu kartes 100 eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!