Trešo gadu pēc kārtas skolas vecuma jauniešiem vasarā Rīgā tiks nodrošināta iespēja trenēties pludmales volejbolā bez maksas. Treniņi notiks vairākas reizes nedēļā, tajos aicināti pieteikties jaunieši līdz pat 12. klasei.

Bezmaksas treniņu ideja pieder SIA "O-Sands", taču tā tiek realizēta sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Izglītības un zinātnes ministriju, Latvijas Tautas sporta asociāciju (LTSA), Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP) un citiem partneriem.

Šobrīd plānots, ka nodarbības notiks āra pludmales volejbola stadionā "New Hanza City" teritorijā (Hanzas ielā 14a, Rīgā), sākot no 4. jūnija līdz 31. augustam. Ja apmeklētājiem būs interese, treniņu norises vieta varētu tikt nodrošināta arī Lucavsalas un Barona ielas pludmales volejbola laukumos. Nodarbību mērķis ir attīstīt bērnu fizisko sagatavotību, garīgās prasmes un sacensību garu, iepazīstinot ar pludmales volejbola pamatiem.

Plānots, ka nodarbības notiks četras reizes nedēļā – no pulksten 11 līdz 13. Iepriekšēja pieredze nav nepieciešama, svarīga ir tikai vēlme aktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā sportiskā gaisotnē. Laiku pa laikam notiks arī turnīri, kuros jaunieši varēs pārbaudīt savus spēkus.

Arī šogad jauniešu treniņus vadīs profesionāli treneri, viņu sastāvs vēl tiks precizēts, taču plānots, ka tie būs Atvars Vilde, Ingars Ivanovs, Sandris Andrējevs, Alise Lece, Toms Prokofjevs, Vladimirs Stepānovs, iespēju robežās arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

Bezmaksas treniņi tiek nodrošināti ikvienam interesentam, taču šogad ir arī kāds jaunums – talantīgākos jauniešus ar priekšzināšanām un vēlmi nodarboties ar šo sporta veidu profesionālākā līmenī šogad aicinās pievienoties profesionālajām grupām, kurās notiks intensīvāki un sarežģītāki treniņi, jaunieši tiks sagatavoti startēšanai Latvijas jaunatnes pludmales volejbola čempionātos visas vasaras garumā, lai cīnītos par medaļām.

Pirmā treniņu nedēļa noritēs iepazīšanās gaisotnē, tās laikā treneri izvērtēs jauniešu sagatavotību pēc noteiktiem kritērijiem un sportiskākie, ja tiks saņemta vecāku piekrišana, tiks aicināti pievienoties šīm profesionālajām grupām, kur būs jāmaksā dalības maksa – 25 eiro mēnesī. Bērniem no ģimenēm ar sarežģītākiem finansiālajiem apstākļiem tiks izskatīta iespēja arī profesionālajā grupā trenēties bez maksas.

Pieteikumus uz bezmaksas treniņiem jāsūta uz epastu: info@o-sands.lv. Pieteikumā norādi bērna vārdu, uzvārdu, dzimšanas datumu un gadu, kā arī kontakttālruni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!