Foto: Privātais arhīvs

Šonedēļ, 27. jūlijā, Smiltenes poliklīnikas apmeklējums kādai divus gadus veca bērna mammai beidzās ļoti nepatīkami – viņas bērns pēc 20 minūšu pacietīgas sēdēšanas klēpī, lai sagaidītu apmeklējumu pie ārsta, nolēma izkustēties. Mazulis pastaigājās pa poliklīnikas telpām un jā, aiztika arī durvis, kad pēkšņi to stikls sadrupa sīksīkos gabaliņos. Par laimi, bērns traumas neguva, bet jezga apkārt sākās liela. Kurš vainīgs? Protams, mamma, kura nepieskata bērnu, tā uzskata poliklīnikas vadība.

Par notikušo savu sašutumu visupirms sociālajos tīklos pauda pati mamma: "Par šo jāzina visiem! 27. jūlijā, no rīta puses, ar gandrīz divus gadus veco dēliņu gaidījām Smiltenes poliklīnikā dakteri. Kā jau bērns, nosēdēt mierā ilgi nevar. Tad nu puika staigāja un uzspēlēja "Tutū" pie lielām stikla durvīm. Vienā mirklī, taisot ciet, bladāc, durvis izgāzās, un viss izšķīda. Kāda sieviete no personāla uzskrēja augšā, prasīdama, kas vainīgs, un teikdama, ka durvis taisīt ciet nedrīkst.

Pie mana bērna neviens mediķis nepienāca apskatīties, vai viss ir kārtībā. Protams, aculiecinieku bija daudz, un visi redzēja, ka bērns neko sliktu neizdarīja. Visi bija sašutuši, un viens vienīgs jautājums no visiem bija, kādā sakarā ir durvis, kuras nedrīkst taisīt ciet? Ja durvis ir bojātas, par to ir jāinformē ar kādu informatīvu lapu pie tām. Vai vispār jāņem ārā!

Vēlāk, kad ieradās pašvaldības policija, atnāca arī kāda gara auguma sieviete un teica, ka mans bērns tās esot sitis ciet (bet pati klāt gan nebija). Kad jautāju, kurš bērns netaisa durvis ciet, man atbildēja: "Šī nav māja, kur jātaisa durvis ciet!" Vārdu pēc vārda, viņa pateica, ka tiksimies tiesā!

Pēc pašvaldības policijas informācijas, durvis ir vecas, nosēdušās, un bērns nav vainīgs.

Es tikai apbrīnoju šo iestāžu atbildību! Kā man ziņoja kāda jauka sieviete no personāla, šīs durvis katru nakti esot bijušas ciet! Un man rodas tikai viens jautājums, vai durvis publiskā iestādē, ja ir bojātas, nav jāņem ārā?

Kā viens kungs minēja, turpat vecāks cilvēks varēja piespiesties, un tās izbirtu! Par laimi bērns nav cietis!"

Kā portālam "Cālis" stāsta mamma, kad tas noticis, viņa pati neiedomājās, ka būtu jāizsauc policija, toties to izdarīja poliklīnikas darbinieki, kuri bija satraukušies par sasisto durvju stiklu.

"Nevienas veselas, labas durvis divus gadus vecs bērns izgāzt nevar. Jā, ir cilvēki, kuri uzskata, ka bērnam, stundu vai pat divas gaidot pie ārsta, ir jāsēž kā zaldātiņam. Taču arī, piemēram, poliklīnika varētu padomāt, kā bērnus izklaidēt gaidīšanas laikā – nolikt kādā pieejamā vietā grāmatiņas vai ko citu. Patiesībā, bērns 20 minūtes man nosēdēja klēpī, bet viņam taču apnīk. Es centos rādīt telefonā fotogrāfijas, bet arī tas apnīk. Tad bērns izrāpās no klēpja un piegāja pie durvīm, un kāds vīrietis ar viņu sāka spēlēt "Tutū" (līdzīgi paslēpēm), tad atkal bērns pienāca pie manis. Pēc laiciņa piegāja pie durvīm un gribēja tās aiztaisīt, bet durvis līdz aiztaisīšanai netika, jo vienkārši sabira stikls. Pašvaldības policija secināja, ka tās bija šķības un, taisoties ciet, augšējais stūris atspiedās pret rāmi, kā rezultātā stikls arī saplīsa," tās dienas notikumus atceras mamma.

Mamma ir sašutusi par poliklīnikas sniegto komentāru vietējam laikrakstam "Ziemeļlatvija", kurā minēts, ka bērns durvis virinājis šurpu turpu un stikls, iespējams, saplīsis, verot tās pretējā virzienā, kas tā nemaz nav bijis.

Kā laikrakstam "Ziemeļlatvija" uzsvērusi SIA "Sarkanā krusta Smiltenes slimnīca" valdes priekšsēdētāja Sarmīte Zvirgzdiņa, poliklīnikā regulāri notiekot pārbaudes, un ēka apmeklētājiem esot droša, ko apliecinot pirms mēneša būvinspekcijas veiktās pārbaudes rezultāti. Tātad arī durvis apmeklētājiem draudus nav radījušas.

Zvirgzdiņa avīzei arī paudusi uzskatu, ka par saviem bērniem vispirms atbildīgiem jābūt vecākiem, "bērni ir jāpieskata".

"Tās ir rūdītā stikla durvis, kas ir vairākas reizes izturīgākas par parasto stiklu," norādījusi Zvirgzdiņa, kura laikrakstam arī stāsta aculiecinieku sniegtās ziņas, ka bērns durvis virinājis šurpu turpu.

Uz notikuma vietu izsaukta pašvaldības policija, lai fiksētu notikušo un tālāk informāciju nodotu apdrošināšanas kompānijai.

Tikmēr portāls "ziemellatvija.diena.lv" atgādina, ka šis nav vienīgais incidents, kas risinājies minētajā poliklīnikā. Pērnā gada novembrī "Ziemeļlatvija" atspoguļojusi kādas māmiņas un viņas mazgadīgā bērna piedzīvojumus šīs pašas ārstniecības iestādes liftā. Kāda sieviete ar mazu bērnu pēc Smiltenes poliklīnikas apmeklējuma piedzīvoto tajā aprakstījusi internetā, galveno uzmanību vēršot lifta vaļējām durvīm. Māmiņai un apkārtējiem nemanot, pašas nedaudz vairāk nekā gadu vecais bērns brīvi iekļuva liftā. Viss beidzās labi, bet, viņaprāt, pacelšanas iekārtas durvis nedrīkst būt atvērtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!