Foto: Publicitātes attēli
Šovasar pirmo reizi notiks bērnu iemīļotā muzikālā raidījuma "Ukulele" varoņu koncerttūre "Uku un Leles dziesmas". No 15. maija līdz 11. septembrim ar īpašu, pašiem mazākajiem mūzikas klausītājiem sagatavotu koncertprogrammu Uku, Lele un Dieziņš viesosies Tukumā, Rīgā, Jēkabpilī, Rundālē, Jūrmalā un Cēsīs.

Uku un Lele ir gatavi savai pirmajai koncerttūrei, bet Dieziņam ir drusku bail. Diez kas varētu palīdzēt pārvarēt Dieziņa bailes? Protams, ka dziesmiņa! Šovasar muzikālā bērnu raidījuma "Ukulele" mazie skatītāji ir aicināti dziedāt un dejot kopā ar Uku, Leli un Dieziņu koncertos "Uku un Leles dziesmas", kas notiks sešās Latvijas pilsētās.

Koncertos Uku un Lele dziedās bērnu iemīļotās dziesmas no raidījuma "Ukulele" — lielāko daļu no tām radījusi talantīgā, Amsterdamā dzīvojošā latviešu komponiste Laura Polence, kas zināma arī kā "Tutas lietu" dziesmu autore. Līdzās varoņiem Uku (Uldis Siliņš), Lelei (Annija Putniņa) un Dieziņam (Elīna Bojarkina) uz skatuves kāps arī pianists Raimonds Petrauskis, perkusionists Ernests Mediņš un ģitārists Rihards Goba. Koncerta režisore – Marta Selecka, horeogrāfs – Rolands Meržejevskis.
Foto: Publicitātes attēli

"Ukulele" veidotājs – producents "Ausma" pēdējo divu gadu laikā guvis plašu pieredzi, organizējot "Tutas lietu" dziesmu koncertus bērniem. Koncerta producente Marta Selecka stāsta: "Kvalitatīva oriģinālmūzika ir ļoti svarīga mūsu bērnu seriālu un raidījumu sastāvdaļa, tāpēc ir īpašs prieks, ka tā sāk dzīvot savu dzīvi ārpus ekrāniem – mūzikas albumos, nošu grāmatās un arī koncertos, tādā veidā audzinot jaunu mūzikas klausītāju paaudzi."

Koncertprogrammas garums būs 50 minūtes, tā īpaši pielāgota bērniem vecumā no viena līdz sešiem gadiem.

Koncerti notiks:

  • 15. maijā pulksten 13 Tukuma pilsētas Kultūras namā;
  • 22. maijā pulksten 15 un 17 Rīgā, Latvijas Nacionālās operas un baleta Jaunajā zālē;
  • 29. maijā pulksten 12 un 14.30 Jēkabpilī, Krustpils kultūras centrā;
  • 2. jūlijā pulksten 12 un 16 Rundāles pils Dārza svētkos;
  • 31. jūlijā pulksten 11 Jūrmalā, Raiņa sētā;
  • 11. septembrī pulksten 14 koncertzālē Cēsis.


Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un vietnē "Bilesuparadize.lv", un jāņem vērā, ka biļetes uz koncertu nepieciešamas ikvienam apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma.

"Ausma" ir bērniem veltīta ekrānsatura producents, kas radījis tādus Latvijā iemīļotus bērnu seriālus kā "Tutas lietas", "Ukulele" un "Emī un Rū". Līdztekus producents izdod arī mūzikas albumus un grāmatas, rīko koncertus un pasākumus bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!