Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijā turpmāk bezmaksas asistēta medicīniskā apaugļošana būs pieejama arī sievietēm, kuras nav partnerattiecībās, kā arī LGBT+ kopienas biedriem, piektdien ziņo "EuroNews".

Spānijas veselības ministre Karolīna Dariasa piektdien, 5. novembrī, parakstīja rīkojumu, kas paredzēs iespēju turpmāk medicīnisku palīdzību saņemt plašākam sieviešu lokam Spānijas veselības sistēmas ietvaros. Vēstīts, ka jaunu mēru pieņemšanas nepieciešamību jau ilgstoši pieprasījusi LGBT+ kopiena, kas pārstāv lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesības.

Neauglības ārstēšana Spānijā ir bezmaksas, taču pirms sešiem gadiem palīdzības saņēmēju loks samazināts līdz heteroseksuālām sievietēm, kurām ir partneris. Tas savukārt paredzēja, ka pārējiem palīdzība jāsedz no privātajiem līdzekļiem, tomēr daudzas Spānijas reģionālās pārstāvniecības šādu politiku īstenot atteicās.

Spānijas veselības ministres svinīgo rīkojuma parakstīšanu pavadīja daudzi aktīvisti. Dariasa uzsvēra, ka šis solis sperts ar mērķi pielikt punktu diskriminācijai publiskajā veselības sistēmā. Veselības ministre sacīja, ka šī diena atzīmē "tiesību atgriešanu – tiesību, kurām nekad nevajadzēja tikt liegtām."

Spānijas LGBT+ kopienas pārstāvji norādīja, ka šīs izmaiņas transformēs daudzu tūkstošu cilvēku dzīves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!