Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris uzskata, ka katra vīrieša uzdevums ir dzemdībās būt blakus sievietei. To ir piedzīvojis arī viņš. Vairāk par sajūtām, esot blakus dzemdību procesā, un to, kā ir ieraudzīt savu bērnu jau viņa pirmajās dzīves sekundēs, viņš atklāj raidījumam “Starp mums runājot”.

Zāģeris ir viens no tiem vīriešiem, kas nolēma būt par atbalstu sievai un būt blakus dzemdību procesā. Viņš atklāj, ka tas neesot bijis viegli, jo, esot dzemdību zālē, nav zinājis, kā viņš šajā brīdī var būt noderīgs un palīdzēt sievai laist pasaulē bērniņu. Šī iemesla dēļ spēkavīrs sācis atkārtot ārsta teikto, taču sieva dusmīgi pagriezusies un teikusi: "Tu labāk stāvi un klusē!" Par spīti neziņai, viņš bijis blakus sievai, turējis viņas roku un atbalstījis emocionāli visu dzemdību laiku, līdz pat bērniņa nākšanai pasaulē. "Tas, ka tu redzi savu bērnu jau no pirmajām sekundēm, tas ir kaut kas … Tās ir sajūtas, ko tu vari iegūt tikai tad, kad tu esi tur klāt," atklāti par pirmajām sajūtam, ieraugot savu dēlu, stāsta Zāģeris.

Spēkavīrs atklāj, ka dzemdībās dēlam esot ap kaklu aptinusies nabas saite, kā rezultātā zīdainim trūcis gaisa. Ģimene jaundzimušo varējuši apskatīt tikai pāris sekundes, jo pēcāk viņš tika steidzīgi aizvests uz inkubatoru. Vēlāk atklājās arī tas, ka jaundzimušais nespēj pakustināt vienu roku. Zāģeris atzīst, ka tajā brīdī, braucot mājās no slimnīcas, viņš ļoti pārdzīvojis, taču pēc pāris dienās zīdaiņa veselība uzlabojās, un arī jauno vecāku sirdis bija mierīgākas.

Ir vīrieši, kuri dažādu iemeslu dēļ neizvēlas nebūt blakus sava bērna dzemdībās. Spēkavīrs atklāj, ka šādu vīriešu izvēli viņš nesaprot. "Nav jābūt tur, kur tev nav jābūt, ir jābūt tieši tajā vietā, kur tev ir jābūt. Ir jāatbalsta un, manuprāt, tas nāk tikai par labu," piebilst Zāģeris, iedrošinot tēvus būt blakus, bērnam nākot pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!