Foto: PantherMedia/Scanpix

Halovīns ir laiks, kad bērns var kļūt par ko vien vēlas – princesi, supervaroni vai pat savu mīļāko dzīvnieku, taču dažkārt mazajam ķiparam nav ne jausmas, kādu Halovīna kostīmu izvēlēties. Šādās situācijas talkā nāk vecāku izdoma un fantāzija. Bet, ja tev trūkst ideju bērna spocīgajam Halovīna kostīma, tad "Cālis" piedāvā interesantas idejas, no kurām vari smelties iedvesmu.

Ja esi apveltīts ar māksliniecisku garu un proti zīmēt, tad noteikti liec lietā savu talantu, lai sagatavotu bērnu Halovīna vakaram. Nodrošinies ar sejas krāsām un otiņām un pārvērt savu bērnu par jebko. Uz viņa sejas vari uzzīmēt kādas rētas, kas piešķirs baisu izskatu, vai pieturēties pie klasiskām paražām un bērna seju pārveidot līdzīgu kādam dzīvniekam, piemēram, lauvai, kaķim vai jebkuram citam bērna iecienītam zvēram.

Taču pirms nolem lietot sejas krāsas, būtu vēlams tās vispirms izmēģināt un pārliecināties, vai bērnam neveidojas alerģiska reakcija. Uztriep nedaudz krāsas uz viņa rokas un pagaidi pāris minūtes, pēc tam nomazgā un pavēro, vai āda nav apsārtusi un vai nav redzami citi alerģijas simptomi.

View this post on Instagram

A post shared by Plum Practicewear (@plumpracticewear) on Oct 30, 2018 at 7:23am PDT

Halovīna kostīmam ne vienmēr jābūt šaušalīgam un citos jāizraisa bailes, nebūt ne. Šajos svētkos savu bērnu vari ietērp arī tādā kostīmā, kas viņa izskatam piešķirs gluži pretēju noskaņu. Ja vēlies, lai tavs mazais izskatās vairāk piemīlīgs, nekā briesmīgs, lieliska izvēle ir dažādu zvēru kostīmi – lauvas, ziloņa, suņa un daudzi citi.

Kaut veikali ir pilni ar dažādiem kostīmiem, nebaidies būt radošs un izgatavo zvēru kostīmu mājas apstākļos. Šeit noteikti noderēs līme, krāsainais papīrs un šķēres. Tērpa gatavošanā iesaisti arī savu mazo ķiparu, kurš būs tavs mākslinieciskais palīgs.

View this post on Instagram

A post shared by Meredith Frey (@dimplesanddeadlines) on Oct 30, 2018 at 7:23am PDT

Arī šausmu filmu varoņu tēli var kalpot par iedvesmu Halovīna tērpa izveidei. Taču, ja neesi šausmu filmu fans, nesatraucies, tev nav tās jāskatās, lai smeltos iedvesmu. Tā vietā lūdz pēc palīdzības kādam, kurš labprāt skatās šāda žanra filmas. Kopīgiem spēkiem jums noteikti izdosies izveidot patiešām biedējošu Halovīna kostīmu.

View this post on Instagram

A post shared by Starr Yoga, LLC (@starryogabos) on Oct 30, 2018 at 7:23am PDT

Ķirbis ir viens no Halovīna simboliem. Daudzas ģimenes izvēlās no tiem izgrebt šaušalīga paskata sejas, taču ķirbim ne vienmēr ir jābūt biedējošam. Vecāki bieži vien bērniem izvēlas iegādāties krāsainas drēbes, kas izceļ viņu rotaļīgumu un bērnišķību, tāpēc, kārtīgi pārmeklējot skapi, noteikti atradīsies kāds oranžs krekliņš, svārki vai zeķubikses, kas vienā mirklī bērnu padarīs līdzīgu mazam, piemīlīgam ķirbītim. Lai tērpu padarītu vēl iespaidīgāku, piedāvā zem oranžā krekla pabāzt nelielu spilvenu vai citu mīkstu lietu, kas mazo ķirbīti padarīs apaļīgāku un omulīgāku.

View this post on Instagram

A post shared by Agata Morris (@polishmom_myall) on Oct 30, 2018 at 7:22am PDT

Ir bērni, kuri nesper ne soli bez savām mīļlietiņām. Arī Halovīna vakarā, dodoties pēc konfektēm, viņiem sava mīļākā lelle nav jāstāj mājās, tā vietā piešķir arī tai nedaudz spocisku izskatu. Sevišķi efektīvi izskatīsies, ja mantas izskats saskaņosies ar bērna jauno tēlu. Lelles sejas krāsošanai vari izmantot tās pašas sejas krāsas.

View this post on Instagram

A post shared by Бьюти мастер💄 (@serova_sakh) on Oct 28, 2017 at 5:11am PDT

Dažkārt pietiek tikai ar nelielu detaļu, lai pilnībā pārveidotu bērna izskatu. Jāatzīst, ka lielu efektu piešķir krāsainās lēcas, taču ar to lietošanu jābūt īpaši uzmanīgiem, un pirms tam jākonsultējas ar acu ārstu.

View this post on Instagram

A post shared by __Anastasia__ 🥀 (@nastya_ku_2k18) on Oct 28, 2018 at 4:34am PDT

Viens no daudzu meiteņu kvēlākajiem sapņiem ir kļūt par princesi. Halovīns ir īstais laiks, kad palīdzēt savam bērnam piepildīt sapņus. Aprunājieties un noskaidrojiet, kuram no visiem skaistajiem pasaku tēliem bērns vēlas līdzināties, un kopīgiem spēkiem piemeklējat tērpu, kas pēc iespējas vairāk liktu izskatīties līdzīgi.

Taču arī šī tērpa izvēlē pievērs uzmanību drošībai. Pārliecinies, lai kleita vai svārki nav par garu un mazā princese pārvietojoties neaizķeras pati aiz sava skaistā tērpa un negūst dažādas trauma. Ja izvēlies princeses izskatam pieskaņot arī augstpapēžu kurpes, tad pārliecinies, ka meitai staigāšana un neliela papēža nesagādā grūtības.

View this post on Instagram

A post shared by Marilú Beauty Fashion & Style (@marilubeauty) on Oct 30, 2018 at 7:19am PDT

Daudziem bērniem izvēlē numur viens būs supervaroņi. Betmens, Supermens, Zirnekļu cilvēks, Halks un citi filmu un multfilmu varoņi vienmēr bijuši aktuāli. Ļauj savam bērnam kaut uz dienu justies kā supervaronim. Iespējams, ne tikai zēni, bet arī meitenes atklās, ka labprātāk vēlas pārģērbties par Dārtu Veideru no filmas "Zvaigžu kari" - ieklausies bērna vēlmēs.

View this post on Instagram

A post shared by Fabrica de Magie (@fabricademagie) on Oct 30, 2018 at 7:16am PDT

Taču bērniem patīk ne tikai princeses un supervaroņi, bet arī citi iecienīti multfilmu un pat filmu varoņi, piemēram, "Alvins un burunduki". Šīs filmas galvenos varoņus sevišķi veiksmīgi attēlo vairāki bērni, kuri katrs ietērpjas viena filmas varoņa tērpā. Ja tev ir vairāk nekā viens bērns, tad, iespējams, šis ir lielisks veids, kā bez liekām pūlēm sagatavot savas atvases Halovīna vakaram. Viss, ko tev vajag, ir attiecīgās krāsas t-krekli, džinsu bikses un daži aksesuāri, kas palīdzēs bērniem līdzināties izvēlētajiem tēliem.

View this post on Instagram

A post shared by 2x Triplet Mom||🏆 W I F E (@samonexo) on Oct 30, 2018 at 7:17am PDT

Un kur tad bez raganām, burvjiem, vampīriem un citiem maģiskiem pārcilvēkiem, kuri laika gaitā, gluži kā ķirbis, ir kļuvuši par neatņemamu Halovīna sastāvdaļu. Ietērp savu atvasi kādā no šiem tēliem un gaidi viņu pārnākam mājās ar pilnu maisu dažādu gardumu.

View this post on Instagram

A post shared by K I M O L I N (@kimberlysolin) on Oct 29, 2018 at 3:43pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!