Foto: Publicitātes attēls
Šoruden nodarbības vispārizglītojošo skolu sporta pedagogiem "Kā mācīt peldēt, lai bērni ūdenī justos droši" klātienē norisināsies Rīgā, Daugavpilī, Limbažos un Ventspilī. Kursi norisināsies drošajā – zaļajā zonā – personām ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sadarbspējīgu sertifikātu (QR kodu).

"Lai iegūtu ūdens kompetenci, ir jāmācās darot! Pārvērtējot savas zināšanas un prasmes, nonākot dzīvībai bīstamā situācijā, cilvēks nespēs sevi glābt. Apmācības sniedz iespēju novērtēt savas spējas un, līdz ar darbību un personisko pieredzi, izprast metodes, lai iemācītu bērnus. Jaunā Skola 2030 kompetenču izglītība ir vērsta uz skolēnu sagatavošanu dzīvei ārpus skolas sienām," teic biedrības "Peldēt droši" dibinātāja un vadītāja Zane Gemze.

Divu dienu apmācībās skolotāji piedalīsies gan teorētiskajās, gan praktiskajās nodarbībās peldbaseinā. Kursos tiek nodrošināta apmācība pirmās palīdzības sniegšanā un kā palīdzēt ūdenī nelaimē nonākušajam. Skolotāji paplašinās izpratni par to, kas ir lietpratība, kādā mācīšanās procesā iespējamais rezultāts ir skolēna kompetence drošības jautājumos (izzina, analizē un izvērtē riskus dažādās dzīves situācijās, pieņem izsvērtus lēmumus drošai rīcībai un uzņemas par tiem atbildību), un kā šādu procesu īstenot praksē mācību priekšmetā Sports un veselība mācību satura modulī Peldēšana.

Ūdens kompetenci veido 15 pamatelementi, tostarp zināšanas par drošu uzvedību un rīcību iespējamās bīstamās situācijās uz un pie ūdens, peldētprasme, spēja kontrolēt elpošanu, kustības virzienu, kā arī apzināties un novērtēt riskus.

Sporta skolotāji kursu noslēgumā saņems Valsts izglītības satura centra apliecību par 16 stundu kursa "Mācīšanās lietpratībai, īstenojot mācību saturu veselības un fiziskās aktivitātes mācību jomā – peldēšana" apgūšanu.

Norises vietas un laiki:

  • Rīgā 7., 8. oktobrī un 4., 5. novembrī;
  • Daugavpilī 14., 15. oktobrī;
  • Limbažos 21., 22. oktobrī;
  • Ventspilī 28., 29. oktobrī.

Profesionālās kompetences pilnveides kursus organizē Valsts izglītības satura centrs kopā ar biedrību "Peldēt droši". Pieteikšanās tiešsaistē www.peldet.lv. Vietu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!