Foto: F64

Sadarbībā ar piecām valstīm labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv", kuras galvenā mērķgrupa ir sociālā riska grupas jaunieši, īstenojusi starptautisku projektu, sniedzot jauniešiem iespēju apgūt grafiskā dizaina, 3D un animācijas pamatus.

29. martā organizācija "Palīdzēsim.lv" rīkoja tikšanos, lai informētu par projekta laikā sasniegto un pasniegtu sertifikātus projekta studentiem, kuri piedalījušies noslēdzošajā apmācību posmā. Lai uzskatāmi stāstītu par projektā apgūto, šīs tikšanās laikā studenti prezentēja darbus, ko radījuši sešu mēnešu apmācību kursu laikā.

Projekts tika realizēts trīs apmācību posmos, katrs ilga sešus mēnešus, sniedzot iespēju 32 jauniešiem apgūt digitālās prasmes, lai veiksmīgi turpinātu integrēties darba tirgū vai iegūt izglītību. Pēc projekta liela daļa jauniešu sākuši savas darba gaitas un atsākuši mācības, vairāki pat radījuši savu uzņēmumu. Lielākā daļa studentu joprojām savā ikdienas darbā vai biznesā izmanto projektā gūtās zināšanas. Projektā jauniešiem tika dota iespēja smelties arī praktisku pieredzi, viesojoties dažādos uzņēmumos, iepazīties ar darba vidi un specifiku, kā arī apmeklēt dažādas uz personības izaugsmi vērstas aktivitātes.

Projekta galvenais mērķis bija nodrošināt kvalitatīvas nodarbinātības iespējas sociālā riska grupas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot digitālo prasmju mācību programmu, lai jaunieši, kuri nevar iegūt tehnoloģijas zināšanas finanšu vai citu ierobežojumu dēļ, varētu tās apgūt bezmaksas kursa veidā. Uzņēmuma "EuroLive Technologies" līdzfinansējums palīdzēja īstenot projektu arī Latvijā.

Projekts "CODE – Kompetences iespējas digitālajai nodarbinātībai" tiek īstenots, saņemot atbalstu no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta projektu konkursā piešķirtā finansējuma Jauniešu nodarbinātības fonda ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!