Bērniem vairāk vai mazāk vajag disciplīnu. Tu dod režīmu, sistēmu – it sevišķi zēniem, viņiem ir vajadzīga sistēma. Viens, divi, trīs, četri, pieci un tad tu paglaudi, viens, divi, trīs, četri, pieci un tad tu atkal paglaudi, tā sarunu šovā "Starp mums runājot" par bērnu audzināšanu saka dēla mamma, stiliste Anita Altmane.

Vaicāta, kā jāaudzina bērni, Altmane atzīst: "Primārais, kā audzināt bērnu, – lai viņš spētu parūpēties par sevi, sākot no pamatlietām, līdz savas dzīves izrullēšanai. Es saprotu, ka tas ir milzīgi plašs temats, bet tas ir ļoti svarīgi – saprast, ka tu māki savas drēbes salocīt, ka tu zini, kur ir vannas dvielis, ka zini, kā pašam izmācīties. Ka tu saproti, kā sarunāties un kā uzvesties publiski."

"Tas ir tāds fundaments, kas nāk no ģimenes. Un, ja šī bāze tiek iedota, viņš pats māk sevi savākt, sevi uzturēt, koordinēt, un līdz ar to tas ir tas pašpietiekamības veids, kā pasniegt sevi tālāk. Tas ir saistīts ar pašapziņu. Tā nav armija, bet bērniem vairāk vai mazāk vajag disciplīnu," šovā uzsvēra Altmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!