Gada sākumā stiliste Žanna Dubska nosvinēja 60. jubileju. Raidījumā "Māmiņu klubs" Dubska norāda, ka apaļais skaitlis viņai ļoti patīkot, tāpēc uz jautājumu, kā saglabāt jaunības dzirksti, stiliste atklāj: "Īstenībā es domāju diezgan daudz par vecumu, un es uzskatu, ka tie vairs nav cipari – tās ir paaudzes –, kura paaudze tevi uzskata par savējo, kam tu piederi."

Dubska uzsver, ka ir piedzimusi, uzaugusi un lielāko savas dzīves daļu pavadījusi iepriekšējā gadu simtā, tomēr piederīga jūtas tieši šā brīža gadsimtam. "Diezgan daudzi jaunie cilvēki, kuriem ir 30, tāda sajūta, ka viņi ir palikuši tajā 20. gadsimtā – tur grib dzīvot, no turienes negrib aiziet un visādiem spēkiem bremzē, lai tikai viņus neaiztiek," uzskata stiliste.

Viņa norāda, ka šobrīd nekādu pensiju negaida: "Es netaisos iet atpūtā kaut kādā, es esmu aktīva un plānoju savu nākotni saistīt ar aktīvo dzīvi, tāpēc netaisos iet "pie dobēm"." Dubska uzskata, ka dārza darbi nav kādā veidā sliktāki, jo arī tas ir aktīvais dzīvesveids, bet viņa savu ierasto lietu kārtību vēl netaisās mainīt: "Cik ilgi tas vēl būs? Es nezinu, varbūt pienāks kaut kāds brīdis, kad es jutīšu citādāku gan izaicinājumu, gan vēlmi. Kad tas būs? Es nezinu – varbūt pēc dažiem gadiem, varbūt pēc dažiem desmitiem gadu."

Stiliste novērojusi, ka šobrīd īpaši aktīvas ir sievietes, kurām "iedoti" papildu divdesmit pieci, trīsdesmit gadi tādā kā bonusā: "Ir 90 gadi, un viņas vēl skrien!" Dubska norāda, ka jautājums vairāk saistīts ar to, kāda ir pašas attieksme, uzsverot, ka smadzenes arī ir jātrenē. Daudzi vairs nevēloties mācīties, bet viņa gan šim uzskatam nepiekrīt: "Es gribu turpināt mācīties, jo smadzenes paliek neelastīgas. Tu vari trenēties sporta zālē, bet smadzenēs – nekā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!