Foto: Publicitātes attēli

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) 28. aprīlī rīko Latvijā pirmo tiešsaistes konferenci "Rūpes par cilvēku veselības aprūpē". Tās laikā vietējie un ārvalstu eksperti diskutēs un dalīsies ar redzējumu par pozitīvu pacientu un ģimeņu pieredzi ārstniecības iestādēs.

"Pozitīva pacientu un viņu ģimeņu pieredze ir viena no Bērnu slimnīcas stratēģiskajām prioritātēm jau vairākus gadus, un ieņem tikpat nozīmīgu lomu kā klīniskie rezultāti, ārstniecības kvalitāte un pacientu drošība. Mēs vēlamies dalīties ar šo rūpīgi krāto pieredzi, lai kopīgiem spēkiem turpinātu kopīgi virzīties uz uzlabojumu ieviešanu veselības iestādēs Latvijā," akcentē BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

Bērnu slimnīcas Pacientu pieredzes un klientu vadības daļas vadītāja Vita Šteina stāsta par gaidāmo pacientu pieredzes konferenci: ""Rūpes par cilvēku" veselības aprūpē nozīmē vienlīdzīgas rūpes kā par pacientiem un viņu tuviniekiem, tā arī veselības iestāžu darbiniekiem. Mēs varam dot tikai tad, ja mums ir, ko dot – savas zināšanas, prasmes un arī atbalstu. Jo vairāk rūpējamies par saviem darbiniekiem, jo pozitīvāka ir pacientu pieredze. Ir būtiski veicināt cieņpilnu saskarsmi un empātisku komunikāciju starp abām pusēm – pacientu un medicīnas darbinieku, jo tas ir pamats veiksmīgai sadarbībai ārstniecības laikā."

Savā pieredzē – kā veicināt pacienta informētību un gatavību sadarboties ar medicīnas darbinieku, lai sasniegtu pēc iespējas labākus klīniskos rezultātus, dalīsies nozares eksperti no Latvijas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Nīderlandes un Spānijas.

Ietverto tēmu lokā būs vairāki temati: pacientu pieredze Latvijas veselības iestādēs; kas ir svarīgi pacientiem visā pasaulē; kā parūpēties par veselības aprūpes darbiniekiem, lai viņi iesaistītos un palīdzētu veicināt pozitīvu pacientu pieredzi; kas ir uz personu orientēta veselības aprūpe un kad kā to veiksmīgi ievieš viens no lielākajiem Spānijas veselības iestāžu tīkliem, kurā apvienotas vairāk nekā 50 slimnīcas.

Ar savu redzējumu un pieredzi dalīsies BKUS eksperti, Džeisons A Volfs (Jason A.Wolf), Berila institūta (The Beryl Institute) prezidents, kura vadībā esošā organizācija ir apņēmusies uzlabot cilvēku pieredzi veselības aprūpes jomā visā pasaulē; Marita Bosere-Nabena (Marita Bossers-Nabben), kura ir "PlaneTree" vadītāja Nīderlandē un Vācijā un mentors Bērnu slimnīcas komandai uz personu orientētas veselības aprūpes ieviešanā; Quirónsalud (Spānija) slimnīcas tīklu Kvalitātes un pacientu pieredzes daļas vadītāja, "The Beryl Institute" globālās padomes biedre Nurja Diaza Avendano (Nuria Diaz Avendaño), Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve, kā arī konferenci atklās veselības ministrs Daniela Pavļuts.

Konferencē tiek aicināti piedalīties ārstniecības, veselības aprūpes, klientu apkalpošanas, veselības iestāžu administrācijas darbinieki, kā arī pacientu organizācijas.

Konferences programma, dalībnieki un tēmas ir pieejamas konferences mājaslapā "Pacientupieredze.bkus.lv". Māsas un ārsti par dalību konferencē saņems četrus tālākizglītības punktus.

Pasākuma programma un reģistrācija dalībai konferencē jau ir pieejama vietnē "Pacientupieredze.bkus.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!