Foto: Shutterstock

14. maijā Strasbūras Otpjēras slimnīcā, Francijā, kādai sievietei ar ķeizargrieziena operācijas palīdzību pasaulē nākuši seši mazuļi, vēsta franču medijs "20 Minutes", atsaucoties uz laikrakstu "Les Dernières Nouvelles d'Alsace (DNA)". Piecas meitenītes un puisītis piedzimuši gestācijas 24. nedēļā un 6. dienā, kas nozīmē, ka zīdaiņi dzimuši priekšlaikus.

Mazuļi dzimuši laikā no pulksten 21.04 līdz 21.08 un sver no 630 līdz 730 gramiem, kas ārstu vārdiem ir ļoti labs rādītājs tik priekšlaikus dzimušiem mazuļiem. Sešīši šobrīd atrodas jaundzimušo intensīvās terapijas ārstu uzraudzībā un viņiem priekšā vairāki mēneši, kas jāpavada slimnīcā mediķu uzraudzībā.

Zināms, ka sešīšu mammai grūtniecība iestājusies, pateicoties medicīniskajai apaugļošanai.

"Mēs esam ļoti uzmanīgi, šī ir situācija, kas prasa visus tehniskos speciālistus un labākos mediķus, kādi Otpjēras slimnīcā pieejami," laikrakstam atklājis mediķis. Sešīšu dzemdībām piesaistīti pat 30 mediķi, lai mobili priekšlaikus dzimušos zīdaiņus varētu aprūpēt un ievietot inkubatoros.

Sešu augļu grūtniecība ir ļoti reta parādība, pēdējo reizi sešīši Francijā dzimuši 1988. gadā Normandijā.

Tieši pirms gada sešīši piedzima Krakovas slimnīcā Polijā, kas bija pirmais šāds gadījums valstī. Tobrīd Polijas mediķi norādīja, ka dabiskā ceļā ieņemti sešīši dzimst vienās no 4,7 miljardiem grūtniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!