Foto: Foto no Rīgas kinomuzeja krājuma

Aktiermeistarībā svarīga esot tehnika, ne jūtas, uzskata Latvijā labi zināmais režisors Streičs, jo jūtu bagātība varot nodot. Aktrisei var būt liels talants, tomēr talants kino ir retums, par leģendāro un daudzu mīlēto aktrisi Viju Artmani stāsta Latvijā labi zināmais režisors Jānis Streičs 360 TV interviju ciklā "Latvijas kultūras leģendas".

Stāstot par leģendāro latviešu un padomju teātra un kino aktrisi Viju Artmani, režisors Jānis Streičs runā ar dziļu cieņu un lepnumu. Artmanei esot bijušas īpašas dotības saprast, ko viņš kā režisors no aktrises vēlas, un viņa gandrīz vienmēr visu esot darījusi perfekti. "Ir gadījies, ka kādu reizi viņa mani nesaprata, un ir bijušas arī mocības, bet tā tik tiešām notika ļoti reti," atceras Streičs. Artmane esot bijusi aktrise ar izcilu talantu tieši kino, uzsver režisors. Viņai bijusi augsta aktiermeistarība, kas nav piemitusi visām aktrisēm, jo būtiski ir nolikt malā jūtas un darboties tehniski. Aktrisei esot bijusi arī lielajam ekrānam "izdevīga" seja, piebilst Streičs.

Jānis Streičs atzīst, ka viņa meita vienmēr ir bijusi liela Artmanes pielūdzēja. "Manai meitai viņa ir ideāls. Maza būdama, sēžot Artmanei klēpī, Vija ir viņu apmīļojusi un svētījusi. Tas ir liels prieks," atceras režisors. Jau krietni sen viņa meita Viktorija Streiča ir pārcēlusies, dzīvo un strādā kā aktrise kaimiņvalstī Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!