Foto: Valsts policija

Sestdien, 2. decembrī, tika aizvadīts Valsts policijas (VP) un sadarbības partneru īstenotās sociālas kampaņas "Supervaronim nepazust" noslēguma pasākums – "Mazo drošības diena", informē Valsts policija (VP).

Aktīvās, radošās darbnīcās un spēlēs bērniem apgūt ar drošību saistītus jautājumus un tādējādi kļūt par supervaroņiem palīdzēja kampaņas varone SuperAnna kopā ar draugiem. Kampaņas laikā likumsargi un sadarbības partneri vērsa gan vecāku, gan skolotāju, gan sabiedrības uzmanību mazāko drošībai – jau savlaicīgi ar bērniem pārrunāt ar drošību saistītos jautājumus, lai viņi zina, kā rīkoties, ja nonāk ķezā.

Kopš kampaņas atklāšanas – 17. oktobra – supervaroņu materiāli ar Latvijas pasta palīdzību tika izsūtīti teju 650 Izglītības ministrijas datubāzē uzskaitītajām pirmskolas izglītības iestādēm, tādējādi sasniedzot aptuveni 80 000 bērnu.

Kampaņas īstenošanas laikā esam saņēmuši neskaitāmas ziņas un atzinīgus vārdus no vecākiem un skolotājiem visā Latvijā, kas ļauj domāt, ka kampaņa ir izpildījusi savu misiju un, iespējams, arī kādam bērnam izglābusi dzīvību.

"Šī kampaņa ir fantastisks piemērs tam, kā viena laba ideja kā magnēts spēj piesaistīt cilvēkus un resursus, lai būtu iespējas īstenot mērķi," saka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. "Mēs, policija, sākām vieni, un mums pievienojās atvērti cilvēki, sociāli atbildīgi uzņēmumi un aktīvi vecāki, dodot daudz plašākas iespējas sasniegt daudz vairāk bērnu. Šis ir lielisks piemērs, kā ideja vieno! Ir liels gandarījums par paveikto darbu – tomēr ar šo viss nebeidzas, ir vēl tāls ceļš ejams. Es ļoti ceru, ka šī iniciatīva no kampaņas kļūs par kustību, kas turpināsies, attīstīsies un pletīsies tikai plašumā."

Kampaņas mērķis ir mudināt gan vecākus, gan skolotājus jau kopš mazotnes runāt ar bērniem par jautājumiem, kas saistīti ar viņu drošību un rīcību dažādās situācijās. Jo ikviens bērns, kurš zina, kā rīkoties nokļūstot ķibelē, ir Supervaronis. Viņa zināšanas par pieciem ar drošību saistītiem jautājumiem kļūst par bērna superspējām, kas viņu var aizsargāt.

Kampaņā likumsargi mudināja bērniem iemācīt atbildes uz pieciem svarīgiem drošības jautājumiem, tomēr uzsvars pavisam noteikti netika likts uz atbilžu iekalšanu, bet gan bērnu un pieaugušo sarunu, kopā pavadīto laiku un veltīto uzmanību. Rūpes par mūsu mazāko laimīgu bērnību un drošu nākotni.

Kampaņas "Supervaronim nepazust" atklāšanā bērniem par Supervaroņiem pārtapt palīdzēja kampaņas vēstneši, sabiedrībā zināmas personības un aktīvi vecāki – kampaņas Goda vēstnese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Mairis Briedis, Laura un Toms Grēviņi, Māra Upmane-Holšteine un Anna Rozīte. Savukārt, kampaņai attīstoties, vēstnešu pulks tikai auga, pievienojoties kolēģiem no Drošs internets, basketbolistam Marekam Mejerim, Intaram Busulim u.c.

Lai gan 2.decembrī tiek atzīmēta kampaņas aktīvā darba noslēguma diena, tomēr ar to viss nebeidzas – kampaņa turpinās dzīvot. Visi kampaņas materiāli ir pieejami VP mājas lapā, tos iespējams izdrukāt, pavairot un lietot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!