Šūpuļdziesmām piemīt brīnumains spēks atvērt mātē nepieciešamo spēku, kas nepieciešams, bērniņu audzinot, bet ar noteikumu, ka māmiņa dzied regulāri.

"Dziedāšanas process veicina un atver sievietē sievišķību, kā arī harmonizē un atveseļo tās emocionālo pasauli. Tas notiek tāpēc, ka dziedot tiek atbrīvota iekšējā spriedze un citas negatīvās emocijas," uzskata gaidāmā vasaras festivāla "Helsus" dalībniece, psiholoģe un reiki meistare Ieva Bērziņa. Viņa ir pārliecināta - ja māte dzied šūpuļdziesmu, sievietē sāk mosties snaudošais mātes instinkts, jo šo dziesmu vēstījums ir piepildīts ar mīlestību pret mazo bērnu. Dziedot miega dziesmu, māte atveseļo savu prātu un emocijas. Viņa kļūst rāma, mierīga un atbrīvo savu prātu no ikdienas steigas.

Miega dziesma ir ideāls palīgs, lai māte varētu noskaņoties uz bērna apziņas līmeni un varētu saprast un izjust savu bērnu labāk. Šī saprašanās un pieņemšana ir veselīgu attiecību pamatā, kā arī ir ļoti nozīmīga bērna attīstībai.

"Brīžos, kad nejūtamies labi un liekas, ka dziedāt ir pēdējais, ko vajadzētu darīt, tomēr iesaku saņemties un censties padziedāt. Varbūt ne šūpuļdziesmu, bet kādu dziesmu, kas jums ļoti patīk un saistās ar priecīgām un skaistām atmiņām. Iesaku izveidot savu dziesmu sarakstu, kas uzlabo jūsu garastāvokli. Sākot dziedāt, novērosiet, ka pamazām oma sāks uzlaboties. Ar dziesmu mēs ļoti labi varam mainīt paši savu noskaņojumu," uzver Ieva Bērziņa. Viņa iesaka dziedāt arī tādos brīžos, kad mazais izdomājis pārbaudīt jūsu pacietību ar spītību vai citām kaprīzēm. Tieši jūsu sirsnīgais dziedājums būs tas, kas bērnam sniegs lielisku piemēru dzīvē, kā sliktu noskaņojumu ātri pārvērst labā noskaņojumā, un diena būs izdevusies.

Dziedot mēs daudz un ritmiski elpojam, kas ir pamatā tam, ka organisms sevī uzņem daudz tīras prānas jeb enerģijas. Pēc sirsnīgas izdziedāšanās cilvēks jūtas kā atjaunojies. Tas ir pie noteikuma, ja dziesmas teksts ir uzmundrinošs vai pozitīvi orientēts.

Kā tad pareizi dziedāt miega dziesmu

Sākumā kādu laiku vajag pavērot savu elpu un elpot pavisam mierīgi.

Sākt dziedāt maigi, mīļi un no visas sirds, domājot tās pašas gaišākās domas par savu bērniņu, kas ir pats mīļākais un tuvākais jums šajā pasaulē.

Ja neuzskatāt sevi par dziedātāju, arī tas nav šķērslis. Svarīga ir attieksme pret šūpuļdziesmu kā tādu un balss intonācija, kādā tiek dziedāts. Muzikāli skaistais sniegums šoreiz būs otrajā plānā.

Ja tomēr šaubāties vai baidāties dziedāt, tad iepriekš patrenējaties, dziedot līdz kādam šūpuļdziesmu diskam vai apmeklējiet kādu šūpuļdziesmu dziedāšanas meistarklasi. Bet nekādā gadījumā neaizstājiet savu dziedājumu ar disku.

Bērna audzināšana no sievietes prasa lielu garīgu spēku un prasmi mīlēt no sirds un bez nosacījumiem. Tāpēc sievietēm ir svarīgi rūpēties par savu labsajūtu, regulāri audzēt sevī vairāk mīlestības, garīgā spēka un dzīvesprieka. Turklāt brīdī, kad bērns dzird mātes mīlestības patieso un sirsnīgo dziedājumu, viņš sajutīs tās bezgalīgo mīlestību, ko izteikt vārdos ne vienmēr izdodas. Tas bērniņu darīs laimīgu, apmierinātu un veselu. Viņš jutīsies aizsargāts, jo atradīsies mātes mīlestības aizsegā. Tādēļ dosim saviem bērniem to skaistāko, ko varam dot – savu laiku un uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!