Foto: Lauris Vīksne

Līdz ar pirmo pavasara mēnesi, "Rimi Rīgas maratona" organizatori aicina skriešanas entuziastus un arī iesācējus pievienoties bezmaksas svētdienas treniņiem Mežaparkā, lai sagatavotos savai izvēlētajai distancei. Iknedēļas treniņus, kas sāksies pulksten 10, vadīs maratona un "Nike Run Club" treneri un tempa turētāji, nodrošinot gan iesildīšanos un treniņu procesu, gan arī izstaipīšanos. Treniņi norisināsies līdz pat maijam.

Maratona organizatori jau uzsākuši gatavošanās programmu, daloties ar Jeļenas Prokopčukas un Ilonas Marheles sastādītajiem treniņu plāniem maratonam un pusmaratonam, kā arī sniedzot iknedēļas video ieteikumus no treneriem, fizioterapeitiem un skrējējiem par gatavošanos, uzturu, apģērbu un motivāciju. Taču no marta treniņu plāniem un padomiem pievienojušies arī bezmaksas Mežaparka treniņi svētdienu rītos, kuros piedalīties aicināti visu līmeņu skrējēji, arī iesācēji, lai izkustētos un sagatavotos savai izvēlētajai distancei.

Pirmais treniņš jau norisinājās 5. martā, pulcējot vairāk nekā 60 dalībnieku. Nākamais paredzēts 12. martā, arī pulksten 10 pie ieejas Mežaparkā, blakus Rīgas zoodārzam.

Foto: Lauris Vīksne

Treniņos dalībnieki tiks sadalīti vairākās tempa grupās. Trīs būs veltītas vienmērīgiem skrējieniem tempos no 5.30 līdz 6.30 min/km, savukārt ceturtā grupa īpaši izveidota skriešanas jaunpienācējiem, kuri tikai nesen sākuši skriet. Šajā grupā skriešana notiks intervālos ar atpūtas un iešanas pauzēm. Treniņa sākumā dalībnieki kopā iesildīsies ar dinamiskiem vingrojumiem un noslēgumā kārtīgi izstiepsies katrs ar savu tempa grupu. Treniņa garums – aptuveni viena stunda.

Tikšanās vietā būs iespējams atstāt somas un siltās drēbes. Treniņu laikā dalībnieki tiks nodrošināti ar dabīgo minerālūdeni, kā arī sporta fukcionālajiem dzērieniem.

Organizatori atgādina, ka reģistrēties "Rimi Rīgas maratona" 42, 21, 10, 5 kilometru un DPD jūdzes un visām Olimpiskās bērnu dienas distancēm iespējams oficiālajā maratona mājaslapā "rimirigamarathon.com". Lai iegūtu personalizētu numuru ar savu vārdu, jāreģistrējas līdz 16. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!