Foto: Shutterstock
Aktualizējot 2023. gada Pretvēža dienu, tapis jauns, informatīvs materiāls vēža pacientiem, kurā video formātā stāstīts par svarīgām ārstēšanās procesa sastāvdaļām: ķirurģiju, ķīmijterapiju, staru terapiju, sagatavošanos operācijai, ieteicamajām kustībām un uzturu ārstēšanās laikā un pēc tā, vingrojumiem limfedēmas mazināšanai u.c. Pirmie video jau skatāmi onkoloģijas pacientu un tuvinieku atbalsta biedrības "Dzīvības koks" "YouTube" kanālā.

"Onkoloģijas pacienta ABC" galvenais uzsvars ir uz praktiskiem padomiem, viegli un ātri pielietojamu videoinformāciju, īpaši noderīgu cilvēkiem, kas pirmo reizi saskārušies ar slimību un meklē atbildes uz būtiskiem jautājumiem. Materiālu izveidē piedalījušies speciālisti no P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas – Onkoloģijas klīnikas vadītāja Aija Geriņa – Bērziņa, radiologs – terapeits Inese Smiļģe, Krūts slimību centra virsārsts krūts ķirurģijā Arvīds Irmejs, Fizikālās un rehabilitācijas medicīnas centra virsārste Ilze Hāznere, kā arī citi biedrības sadarbības partneri: fizioterapeite Marta Skudra, uztura speciāliste Ilze Lutere un brīvprātīgie "Dzīvības koka" biedri.

Pirmās video materiāla epizodes jau aplūkojamas "Dzīvības koks" "YouTube" kanālā. Veidotāji uzsver – video būs noderīgi kā informatīvs palīgs, bet piemērotāko risinājumu katram konkrētam pacientam var ieteikt tikai ārstējošais ārsts.

Zemāk vari iepazīties ar vienu no epizodēm par staru terapiju.

Jaunais video materiāls tapis ar apdrošināšanas sabiedrības "Compensa Life" finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!