Foto: Shutterstock

Latviešu valodas aģentūra ir izstrādājusi spēles mazajiem latviešu valodas apguvējiem "Atrodi burtus!" un "Atrodi vārdus!", kas brīvi pieejamas ikvienam Latviešu valodas aģentūras vietnē "Māci un mācies latviešu valodu". Spēles pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem ne tikai raisa interesi par latviešu valodu un pilnveido vārdu krājumu, bet arī palīdz attīstīt fonemātisko dzirdi un lasītprasmi. Spēlē "Atrodi vārdus!" ietvertais vārdu krājums papildina pagājušajā gada izdotās "Bilžu vārdnīcas" saturu, tādējādi radot pēctecību un nostiprinot apgūto vārdu krājumu.

Spēles "Atrodi vārdus!ˮ spēlētāja uzdevums ir klausīties un atrast vārdus, vēstī Liene Valdmane, Latviešu valodas aģentūras metodiķe.

Spēlētājam ir iespēja izvēlēties sev atbilstošu spēles grūtības līmeni. Vieglāk spēlēt, ja meklējamais vārds redzams ekrānā, grūtāk – ja vārds izskan, bet ekrānā redzams tikai tā sākuma burts. Spēlē ietvertais vārdu krājums dalīts 30 tematos. Lēš, ka latviešu valodā ir vairāk nekā 100 000 vārdu. Pirmos 400 aicinām apgūt, spēlējot spēli "Atrodi vārdus!ˮ.

Latviešu valodas aģentūras vietnē "Māci un mācies latviešu valodu" ir izvietoti vairāk nekā 300 daudzveidīgi materiāli latviešu valodas apguvei. Katru dienu valodas materiālus izmanto gan pedagogi, gan valodas apguvēji, izvēloties savām vajadzībām atbilstošākos materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!