Foto: facebook.com/julie.d.knight.3
Džūlija Marburgera ir skolotāja no Teksasas (ASV), un šī profesija bija viņas sapnis, taču divu darba gadu laikā viņa ir ļoti vīlusies savā arodā. Vēl vairāk – skolotāja nolēmusi mācību gada beigās pamest darbu skolā. Kāpēc? Skolēnu un viņu vecāku nepieņemamās uzvedības dēļ.

Emocionālu vēstījumu par savu lēmumu pamest darbu skolā Džūlija publicējusi feisbukā, un viņas ieraksts kļuvis gluži kā vīruss, jo daudzi kolēģi atbalstījuši ierakstā minētās skolotājas domas.

Savu izvēli – pamest skolotājas darbu – Džūlija skaidrojusi ar to, ka nespēj pildīt savu darbu: gan vecāki, gan skolēni izrādot tikai savu necieņu pret skolotāju un skolu. Viņa piebildusi, ka skolas administrācija diemžēl uz visu piever acis.

Viņa atzinusies, ka nespēj izpildīt darbu, par kuru ir nolīgta – mācīt bērnus, jo viņiem ir atļauts darīt visu, kas vien ienāk prātā.

Lūk, kā izskatoties viņas klase pēc mācību dienas beigām:

Bērni atļaujas postīt skolas īpašumu un skolotāja personīgās mantas. Tāpat Džūlija bija emocionāli sagrauta pēc kāda strīda ar vienu no skolēna vecākiem, kuram viņa piezvanīja, lai pasūdzētos par bērna slikto uzvedību klasē. Džūlija atzīmē, ka skolotājs ar bērniem dienā pavada astoņas stundas, kad vecāki neiztur, pavadot ar viņiem vien pāris stundas.

Džūlija uzskata, ka viņa un viņas kolēģi ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi un dialogu. Bet tā vietā vecāki, kuri nekādi nekontrolē savu bērnu attīstību mācību jomā, pieprasa no skolotāja atskaiti, jo viņu bērniem ir sliktas atzīmes. Džūlija stāsta, ka vairums no vecākiem nav rūpējušies par bērnu panākumiem mācībās pēdējos trīs mēnešus, lai gan viņiem katru dienu ir pieejamas atskaites, viņi saņem elektroniskās vēstules un pat tālruņa zvanus. "Droši vien visu nākamo nedēļu pavadīšu, atbildot dusmīgajiem vecākiem, kāpēc es "iegāzu" viņu bērnus. Bet administrācija pieprasīs paskaidrojumus, kāpēc es esmu daudziem ļāvusi piedzīvot neveiksmi, nesniedzot viņiem atbalstu, lai gan esmu izdarījusi praktiski visu, ko spēju."

Skolotāja Džūlija ir pārliecināta, ka vecākiem ir jāpārtrauc ucināties ar saviem bērniem, jo tas nedz sniedz panākumus mācībās, nedz laimi turpmākajā dzīvē. Viņa uzrakstījusi, ka šī problēma izplatās kā meža ugunsgrēks. "Tas ir netaisni attiecībā pret sabiedrību - kas ir vēl svarīgāk, netaisni attiecībā pret bērniem. Tas viņiem nepalīdzēs kļūt veiksmīgiem un laimīgiem," sava ieraksta noslēgumā uzsver Džūlija.

Ar skolotājas vēstījumu dalījušies vairāk nekā 400 tūkstoši feisbuka lietotāju, īpašu atbalstu viņa guvusi no amata brāļiem – skolotājiem.

Džūlija savu sākotnējo vēstījumu papildinājusi, kad saņēmusi tik daudz atbalstošus vārdus no citiem cilvēkiem. Viņa visiem saka paldies, atzīstot, ka esot pat šokēta par šādu uzmanību.

Skolotāja atzīmē, ka viņai ir arī daudz labu skolēnu, kurus atbalsta mīloši vecāki, un šis vēstījums varētu būt arīdzan viņu vārdā pausts, jo bērni, kuriem nav cieņas pret skolu un skolotāju, ar savu uzvedību kavē pārējo bērnu iespējas iegūt izglītību.

Viņa piebilst, ka sabiedrībai būtu jāpievērš uzmanība trīs galvenajām lietām:

  • Izglītības sistēmai nepieciešamas reformas;
  • Bērni jāaudzina ar augstāku atbildības līmeni;
  • Sabiedrībai kopumā vairāk jādomā par labām manierēm un cieņu vienam pret otru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!