Sertificēti mediatori valsts programmas "Mediācija ģimenes strīdos" īstenošanas gaitā nodrošina valsts apmaksātu mediācijas pakalpojumu (pusēm bez maksas) piecu stundu apjomā, personām ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu – septiņu stundu apjomā. Ja nepieciešams, mediāciju iespējams turpināt par maksu pēc katra sertificēta mediatora individuālās noteiktās stundas tarifa likmes.

Bezmaksas mediāciju ģimenes strīdos var izmantot arī attālināti – tiešsaistē.

Sertificēta mediatora pakalpojumu iespējams saņemt dažāda veida ar bērnu interesēm saistītu ģimenes strīdu risināšanā, kā, piemēram, bērnu saskarsmes jautājumi, bērna pastāvīgās dzīvesvietas noteikšana, uzturlīdzekļu apmērs un maksāšanas kārtība, vecāku attiecības un savstarpējā komunikācija, bērnu audzināšanas jautājumi, laulības šķiršana un citi.

Sertificētu mediatoru saraksts, kuri piedalās programmā, ir pieejams šeit.

Konsultācijas par valsts atbalstītu mediāciju ģimenes strīdos ir pieejamas darba dienu laikā no pulksten 9 līdz 17 pa tālruni – 28050777 vai e-pastu smp@smp.lv.

Programmu "Mediācija ģimenes strīdos" īsteno Sertificētu mediatoru padome sadarbībā ar Tieslietu ministriju, mediācijas pakalpojumus nodrošina sertificēti mediatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!