Foto: Shutterstock

Piektdien, 18. janvārī, pulksten 14 kinoteātrī "K. Suns" notiks diskusija "Atbalsta sistēma pusaudzim un viņa ģimenei Latvijā. Kurš un kā vēlas, spēj un prot atbalstīt?".

Diskusijas mērķis ir kopā ar izglītības un sociālās jomas profesionāļiem meklēt atbildes uz jautājumu – kas notiek ar bērnu, kas nonācis sarežģītā situācijā un kura dzīves vide un tuvās attiecības ir traumējošas un sāpinošas? Vai skolai būtu jānodrošina sociālais atbalsts un vai skolā ir atbalsta personas, kas to spēj identificēt un sniegt atbilstošu atbalstu? Kāda ir skolotāju un audzinātāju loma un kāda sociālo pedagogu un sociālo darbinieku vieta skolā? Kādām ir jābūt skolas sadarbības formām ar sociālo dienestu, citām pieejamām atbalsta iespējām?

Šī ir sestā diskusija Labklājības ministrijas (LM) organizētajā tematisko diskusiju ciklā, kas veltīts dažādiem aspektiem, kam ir būtiska ietekme uz sociālo dienestu darba efektivitāti un sociālā darba speciālistu profesionalitāti. Cikla īstenošanas gaitā jau notikušas piecas tematiskās diskusijas – par ētiku sociālajā darbā, sociālā darba izglītības izaicinājumiem un specifiku lauku vidē, kā arī sociālo darbinieku slodzi, stāsta LM pārstāvis Egils Zariņš.

Diskusijas par pusaudžiem ievadā būs Kaspara Gobas dokumentālā filma "Inga dzird", kas sniedz ieskatu dzirdīgas meitenes Ingas pieaugšanas stāstā un attiecībās ar nedzirdīgo ģimeni. Lai arī filma rada daudz pārdomu attiecībā uz dzirdīgu bērnu augšanu nedzirdīgā vidē un nepieciešamo atbalstu šajā gadījumā, šoreiz diskusija pievērsīsies plašākam kontekstam: par iesaistīto pušu – skolas, sociālā dienesta, kopienas – lomu Ingas stāstā, attiecinot to uz jebkuru sarežģītā situācijā nonākušu pusaudzi.

Diskusijā aicināti piedalīties sociālie darbinieki, sociālo dienestu vadītāji un citi sociālā darba speciālisti, sociālie pedagogi, skolotāji un citi izglītības jomas pārstāvji un interesenti.

Dalībai diskusijā iespējams pieteikties, aizpildot reģistrācijas anketu, kas atrodama šeit.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta "Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās" īstenošanas gaitā. Projekts sākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023. gada decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!