Ieraksti sociālajos tīklos un saderināšanās gredzenu attēlu pavīdēšana instagramā vai feisbukā liecina tikai vienu – Ziemassvētku un Jaunā gada laiks ir tas brīdis, kad statistiski ir vislielākā iespēja, kad kāda dāma ilgstošās attiecībās tiks bildināta. Tas, protams, ir ļoti jauki, ja tikko saderinājušos pulciņam nesen esi pievienojusies arī tu, taču ir daži nerakstītie likumi, kas attiecas uz sava jaunā attiecību statusa pavēstīšanu. Kā nenokaitināt savus feisbuka draugus?

Izrādās, decembris ir visromantiskākais gada mēnesis – Ziemassvētku vakarā notiek 31 procents no visa gada laikā veiktajiem bildinājumiem, un tam tālu neatpaliek arī Vecgada vakars (18 procenti no visiem gada bildinājumiem), secināts portāla "Chillisauce" pētījumā, kur aptaujāti 10 tūkstoši respondentu. Līdz ar to varam tikai secināt, ka arī šis gads neatpaliks. Bet, tas, ka esi saderinājusies, ir jābauda ar mīļoto cilvēku, tāpēc nesteidzies uzreiz pēc bildinājuma inscenēt perfekto instagrama bildītes fonu. Lūk, sociālo tīklu saderināšanās ierakstu tabu, ko kā likumu vēl nesaderinātajām dāmām iesaka iegaumēt portāls "Purewow".

Nenorādi gredzena karātu daudzumu. Tu taču nevēlies visiem saviem sociālo tīklu draugiem pateikt, ka esi nelabojama materiāliste? Tad arī aizmirsti par jebkāda gredzena karātu skaita pieminēšanu vai vēl ļaunāk – nemini tā vērtību. Tavs vīrietis centās no sirds, tāpēc novērtē viņa izvēli.

Neizcelies ar saderināšanās gredzena video. Tā vietā, lai savā instagramā ieliktu pusminūti garu video, kur grozi rociņu ar tikko uzvilkto saderināšanās gredzenu, labāk izvēlies klasisku variantu un ieliec kādu mīļu bildi. Pie tās savukārt vari pierakstīt stāstu, kā tad bildinājums noritēja, jo to tāpat gribēs uzzināt visi.

Foto: Shutterstock

Nepublicē saderināšanās statusu, pirms neesi paziņojusi pašiem tuvākajiem! Šis ir ļoti svarīgs punkts – tu taču nevēlies, lai par tavu saderināšanos mamma uzzina no paziņām. Pirms sociālajos tīklos maini attiecību statusu vai ar kādu ierakstu paziņo, ka ar savu vīrieti esat spēruši soli tālāk, apzvaniet visus tuvākos un pavēstiet viņiem lieliskās ziņas paši. Turklāt, pēc tam nogaidi pāris dienas, lai paziņotu internetam – izbaudiet saderināšanos bez sociālo tīklu tūlītējas klātbūtnes.

Kāzu dienas datums un sīkas detaļas. Nē, nē un vēlreiz nē. Ne velti tu katram ielūgtajam kāzu viesim sarūpēsi ielūgumu. Visai pārējai pasaulei nebūtu jāzina, cikos jādodas no baznīcas uz viesu namu un tas, kādus ziedus esat palūguši dāvināt. Svarīgās detaļas paturi tikai viesiem. Tu taču nevēlies saņemt vēstuli no neielūgtās trešās pakāpes māsīcas par to, kur ir noklīdis viņas ielūgums?

Aizmirsti par daudzajiem tēmturiem. Gaidāmo kāzu tēmturis, mirkļbirka jeb haštags (#) ir laba lieta, lai sociālajos tīklos apskatītu visas ar jūsu precībām saistītās bildes un ierakstus vienuviet. Bet nevajadzētu pārcensties ar mirkļbirku skaitu, pietiks, ja tā būs viena vai divas.

"Topošā Mrs. Bērziņa" un citi banāli apraksti profilā. Fakts, ka būsi kāda sieva, protams, ir brīnišķīgs. Taču nekaitini savus sociālo tīklu draugus un sekotājus ar banālajiem aprakstiem, ka būsi topošā Bērziņa, Kalniņa, Pļaviņa vai kāda cita kundze. Tas tikai liks gribēt taviem draugiem tev atsekot. Sapņus par nākamo uzvārdu atstāj pierakstu klades lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!