Foto: Shutterstock

Svētdien, 12.maijā, tiks atzīmēta Mātes diena, kurai par godu galvaspilsētā un citas vietās Latvijā tiek piedāvāta plaša izklaides programma, kas sasildīs sirdis visām māmiņām. Portāls "Cālis" apkopojis pasākumus, kuros katrs atradīs sev piemērotāko veidu, kā pavadīt šo dienu ģimeniskā noskaņā.

Māmiņdienā Līgatnes dabas takās ar interaktīvu spēli

11. maijā no pulksten 12 līdz 16 Līgatnes dabas takas aicina piedalīties dabas takās mītošajām māmiņām un viņu mazuļiem veltītā tematiskā spēlē ar orientēšanās elementiem. Pulksten 12.30, 13.30 un 14.30, dabas izglītības centra "Pauguri" pagalmā stāstniece Inita Šalkovska stāstīs pasakas ar iespēju brīnīties, līdzdarboties un iet rotaļās. Visām māmiņām dāvanā būs sarūpēta īpaša Māmiņdienas tēja, informē Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Maija Rēna.

Dalība pasākumā, iegādājoties Līgatnes dabas taku ieejas biļetes.

Starptautisks Mātes dienai veltīts Rīgas Dizaina tirgus

Atzīmējot Mātes dienu, 11. maijā jaunatklātajā VEF kvartāla kamerzālē, Ieriķu ielā 5, no pulksten 11 līdz 16 darbosies dizaina tirgus, kurā piedalās vairāk nekā 80 dizaineri un 10 viesmākslinieki no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Pasākuma organizatore Māra Narcise norāda: "Rīgas dizaina tirgus mērķis ir piedāvāt kvalitatīvas un oriģinālas lietas, kādas nav rodamas lielveikalos. Patīkams pārsteigums būs patiešām ļoti draudzīgās izstrādājumu cenas."

Rīgas Dizaina tirgū varēs novērtēt gan jau starptautisku, atzinību guvušu zīmolu darbus, un turpat līdzās arī savu dizainera karjeru pavisam nesen uzsākušo dizaineru oriģinālie darinājumi. Rīgas Dizaina tirgū plaši pārstāvēti būs arī bērnu zīmoli un modes mākslinieku darbi, kas akcentē ilgtspējīgu modi.

Tirgus un koncerts Kalnciema kvartālā

Sestdien, 11. maijā, no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartālā norisināsies tirgus, kurā zemnieki, mājražotāji un amatnieki sagatavos pārsteigumus Māmiņdienā. Visas dienas garumā paredzētas dažādas darbnīcas gan pašiem mazākajiem tirgus apmeklētājiem, gan māmiņām, kā arī baleta koncerts. Sīkāk ar pasākuma programmu vari iepazīties šeit.

Foto: Publicitātes foto

Labdarības koncerts Rīgas Domā

Svētdien, 12. maijā, pulksten 15 Rīgas Domā norisināsies Mātes dienai veltītais labdarības koncerts-svētbrīdis "Uzzied eņģeļu koks", ko jau sesto gadu rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, lai vāktu ziedojumus neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm dažādu ikdienas vajadzību nodrošināšanai, sniedzot ģimenēm palīdzību mājās.

Jau vairāk nekā 20 gadus biedrība sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās – aprūpes komandā darbojas ne vien medicīnas darbinieki, bet arī psihoemocionāla, garīga un sociāla atbalsta sniedzēji, kas mazajiem pacientiem un viņu tuviniekiem nodrošina palīdzību mājās. Paliatīvās aprūpes pakalpojumi ģimenēm mājās ir pieejami 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā. Diemžēl valsts atbalsts šādu bērnu aprūpei nav pietiekams, tāpēc biedrība rīko pasākumus, sadarbojas ar atbalstītājiem un ir pateicīga visiem, kuri ar savām idejām, enerģiju un finansēm atbalsta bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu attīstību Latvijā!

Labdarības koncertā klausītājus priecēs Varis Vētra, Evita Zālīte Grosa, Ieva Sutugova un vokālais ansamblis "Tu un es", Ieva Janiševa un ansamblis "Vivo", Megija, Kitija un Kristiāna Pačegones, Annija Putniņa, Larisa Carjkova, Anna Amanda Stolere, arfiste Ieva Šablovska un Ainars Šablovskis.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Bērnu rīts ar Ilgu Reiznieci

Svētdien, 12. maijā, pulksten 12 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina ģimenes ar bērniem uz Mātes dienas bērnu rītu kopā ar mūziķi un pedagoģi Ilgu Reiznieci. Kopīgās dziesmās, dančos un rotaļās varēs daudzināt pavasari un uzzināt, ko dara dažādās dabas mātes – Vēja māte, Meža māte, Putnu māte. Kā allaž, Ilgas Reiznieces krājumā būs arī dažnedažādi mūzikas instrumenti, kurus iemēģināt varēs ikviens pasākuma dalībnieks.

Šogad Mātes dienā muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina bērnus ar mammām, vecmāmiņām un krustmātēm Ilgas Reiznieces vadībā kopīgi izpriecāties par pavasara atnākšanu, dziedot un dancojot, kā arī izmēģinot kādu neparastu mūzikas instrumentu, aicina muzeja pārstāve Dace Bāliņa.

Izdancojušies un izdziedājušies, bērnu rīta apmeklētāji varēs apskatīt muzeju un gleznu izstādi interjerā "Mājas koncerts. Johanam Valteram 150", porcelāna izstādi "Dzīve ir skaista. La belle vie" un Margaritas Fedinas fotogrāfiju izstādi "Arhitekta Konstantīna Pēkšēna Rīga. Noskaņas". Muzeja virtuālajā ekspozīcijā ikviens varēs uzbūvēt savu jūgendstila namu un greznās cepurēs fotografēties jūgendstila fotosalonā.

Uz pasākumu aicināti pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam ir trīs eiro. Pieteikšanās dalībai, zvanot pa tālruni 67181465 vai rakstot uz e-pastu jugendstils@riga.lv.

Foto: Shutterstock

Rīgas vīru koru Mātes dienai veltīts koncerts

Mātes dienā, 12. maijā, pulksten 16 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koncerts "… atkal logā zvaigznes spulgo ", kurā piedalīsies septiņi Rīgas vīru kori: "Gaudeamus", "Dziedonis", "Tēvzeme", "Frachori", "Silvicola", "Absolventi" un "Latvis". Īpašie viesi: Rīgas Doma zēnu koris.
Programmā izskanēs latviešu komponistu — Pētera Vaska, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Jāņa Kalniņa, Maijas Einfeldes, Uģa Prauliņa, Valdemāra Ozoliņa un Pētera Barisona — skaņdarbi.
Bezmaksas ielūgumi no 7. maija saņemami baznīcas kasē.

Rīgas jaukto koru grupas koncerts

12. maijā pulksten 13 VEF Kultūras pils Lielajā zālē notiks koncerts "Viss, kas (d)zied", kurā piedalīsies Agitas Ikaunieces-Rimšēvičas Rīgas jaukto koru grupa.

Koncerts veidots kā ziedu kompozīcija jeb asociācija par ziediem, pļavām un to smaržu, ievijot visas mātes gaišā un sievišķīgi maigā noskaņā. Tas būs kā ceļojums skaistajās, ar trauslu maigumu aptvertajās, izcilu latviešu komponistu, tādu kā – Elga Īgenberga, Anita Kuprisa, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns, Raimonds Pauls, Valts Pūce, Ilona Rupaine, jaunās paaudzes – Astarulsmirus, Renārs Kaupers, Andris Sējāns izauklētajās dziesmās. Ar kādu muzikāli pārsteigumu iepriecinās koru diriģenti un kopkora vīru sastāvs vairāk nekā 50 dziedātāju sastāvā.

Bezmaksas ielūgumus uz koncertu var saņemt VEF Kultūras pils kasē.

Koncerts Mazajā Ģildē

Svētdien, 12. maijā pulksten 16 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde" visas māmiņas ar sirsnīgu koncertu "Kā debesis…" sveiks atraktīvais bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri". Kopā ar bērniem uz skatuves kāps pianists Māris Treijs un čelliste Inita Malnača.

Koncertā "Kā debesis…" skanēs muzikālie darbi, kas pašiem ansambļa dalībniekiem no visa repertuāra šķiet visdvēseliskākie un vistuvākie, īpaši akcentējot ģimenes un dabas tēmu. Koncertā būs iespējams dzirdēt šī gada jubilāra Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Andra Sējāna, Reiņa Sējāna, kā arī daudzu citu latviešu komponistu darbus. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!