Foto: Shutterstock

Oktobrī Rīgas domes Labklājības departaments aicina rīdziniekus – topošos vecākus apmeklēt nodarbības par bērna ienākšanu ģimenē, jaunā tēva lomu un pārmaiņām pāra savstarpējās attiecībās. Nodarbības Rīgā deklarētajiem topiošajiem vai jaunajiem tētiem ir bez maksas.

Bērna ienākšana ģimenē ir nozīmīgs notikums, kas rada lielas pārmaiņas jauno vecāku ikdienā un savstarpējās attiecībās. Lai gan bērniņa piedzimšana ir priekpilns brīdis, lielākajai daļai vecāku jaunais statuss sagādā arī daudz jaunu rūpju, pienākumu, jautājumu un neskaidrību, kas var radīt pat negatīvas emocijas.

Laikā, kad jaunā mamma ir nogurusi no plašās emociju gammas un miega trūkuma, svarīgs ir apkārtējo, it īpaši bērna tēva atbalsts. Tēvam ir svarīgi aktīvi iesaistīties bērna audzināšanā jau no pirmās dienas, lai veidotu veselīgas un laimīgas ģimenes pamatus. Lai rosinātu sarunas un abpusēju atbalstu pāra starpā un sagatavotos jaunajam dzīves ritmam, nodarbību apmeklēšana būs ļoti noderīga abiem vecākiem.

Nodarbībā "Pārmaiņas pāra attiecībās, bērnu gaidot, un topošā tēva loma" tiks pārrunāts, kā bērniņa gaidīšanas laikā mainās pāra savstarpējās attiecības, un pastāstīts, kā topošais tētis var pats sagatavoties pārmaiņām dzīvē, kā arī atbalstīt un palīdzēt topošajai mammai. Šī nodarbība notiks 17. oktobrī Rīgas veselības centra filiālē "Ķengarags", Kaņiera ielā 13, pulksten 18 un 19. oktobrī Rīgas veselības centra filiālē "Imanta", Imantas 8. līnijā 1, pulksten 18. Šīs nodarbības vadīs klīniskā psiholoģe un sertificēta vecmāte Laila Laganovska.

Savukārt nodarbība "Bērniņš ienācis ģimenē. Jaunā tēta loma" palīdzēs topošajam tēvam apzināties, cik ļoti nozīmīga var būt viņa palīdzība bērna dzīves pirmajos mēnešos, kā arī iedvesmos veidot stipras attiecības ar bērnu visas dzīves garumā. Nodarbība notiks 27. oktobrī pulksten 18.30 Rīgas veselības centra filiālē "Ķengarags". To vadīs klīniskā psiholoģe un psihoterapeite Ivanda Šūpulniece.

Sīkāka informācija un pieteikšanās nodarbībām, sazinoties ar nodarbību koordinatori Ivetu Krūmiņu – pa tālruņa numuru 28275992, e-pasta adrese konsultanti.psihologi@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!