Foto: Shutterstock

Vientuļo mammu diemžēl ir gana daudz. Statistikas dati par šķiršanos nav iepriecinoši. Tādēļ, kad vīrietis iepazīstas ar sievieti, ir pilnīgi iespējams, ka viņu var ierindot kategorijā "+1".

Taču tas nenozīmē, ka no šādām "patstāvīgām mammām" vajadzētu izvairīties, vienkārši pret viņām ir jāatrod īpaša pieeja. Jo viņas taču ir parastas sievietes, kuras, tieši tāpat kā precētās, veido karjeru, rūpējas par savu ārieni un interesējas par vīriešiem. Lūk, portāls "Mama-likes" piedāvā iepazīties ar sešiem noteikumiem, kuri varētu palīdzēt veidot attiecības ar "sievieti +1" jeb vientuļo mammu (protams, cipars var mainīties atkarībā no bērnu skaita)!

Tiec vaļā no paranojas, ka tevi kāds vēlas apgredzenot

Vairums vīriešu kļūdaini uzskata, ka visas sievietes, kuras ietilpst šajā kategorijā, par to vien domā, kā atrast sev vīrieti un bērnam tēvu. Protams, arī tādas sievietes pastāv, taču procentuāli tādu ir maz. Un viņas ir ļoti viegli atpazīt jau pirmajā tikšanās reizē.

Pārējās sievietes, kuras bērnu audzina vienas, vīrietī saredz sarunu partneri un iespēju apmierināt savas seksuālās vajadzības. Vairumam "patstāvīgo mammu" izveidojas pat alerģija pret dzimtsarakstu nodaļām, laulību, kāzu kleitu un tamlīdzīgiem plāniem.

Citas dod priekšroku būt uzmanīgām un negatīvās pieredzes dēļ nesteidzināt procesu. Tādēļ, galvenokārt, "sievietes +1" kategorijā iepazīstas ar vīrieti trīs mērķu vadītas: sekss, sarunas (ne tikai par pamperiem) un cerīgas attiecības.

Vairums šo vientuļo mammu ir sievietes ar augstu pašvērtējumu, kuras stingri stāv uz zemes un spēj pašas par sevi parūpēties.

Precīzi noformulē savus plānus un nodomus

Visticamāk, ka vientuļajai mammai ticība vīriešiem ir spēcīgi iedragāta. Tādēļ nav vērts viņu maldināt par ilgu un laimīgu kopdzīvi, ja vienīgais, kas tev vajadzīgs, ir ievilkt viņu gultā.

Neizliecies par princi uz balta zirga. Saki visu, kā ir. Tici, ka nebūt ne katra vientuļā mamma tiecas izveidot nopietnas attiecības. Varbūt, ka arī viņa, tāpat kā tu, vēlas vien apmierināt savas vajadzības un vienkārši atpūsties no mammas lomas, aizmirstot uz vienu vakaru par autiņbiksītēm.

Cieņpilni attiecies pret viņas laiku

Vientuļās mammas dienas ritms ir piepildīts teju pa minūtēm. Bet, lai grafikā starp mājas darbiem, ēst gatavošanu, nodarbēm ar bērnu, bērnudārzu vai skolu atrastu stundiņu brīva laika randiņam, viņai nāksies pielikt ne mazums pūļu. Jo pirms tikšanās viņa taču vēlēsies arī sevi savest kārtībā, aizskriet uz kādu skaistumkopšanas salonu, izveidot frizūru un manikīru…

Cieni viņas laiku un pieliktos spēkus. Ja tikšanās ir norunāta pulksten 19, tad tas nozīmē, ka 5-10 minūtes pirms noliktā laika tev jābūt uz vietas. Bet, ja viņa saka, ka mājās viņai jābūt pulksten 22, tad neaizturi viņu, pierunājot pasēdēt kopā vēl pāris minūtītes.

Izproti atšķirību starp brīvu sievieti un mammu ar bērnu. Parastām sievietēm patīk uzstājīgi vīrieši un spontanitāte, bet "mamma +1" novērtēs kavaliera punktualitāti.

Nepieprasi iepazīstināt ar bērnu

Tas attiecas uz vīriešiem, kuri nav noskaņoti nopietnām attiecībām. Kad viņiem šķiet, ka ir jāiepazīstas ar sievietes bērnu, ar kuru viņš periodiski tiekas, bet absolūti nerunā par vēlmi viņu pazīt.
Foto: Shutterstock

Tici, ka vientuļajai mammai būs daudz mierīgāk, ja par šādu vīrieti, kurš dod priekšroku turēties maliņā, viņas mazulis neko nezinās. Esi pārliecināts, ka šķīrusies sieviete dos priekšroku vispār klusēt par tavu eksistenci, nekā paskaidrot bērnam, ka "Kārļonkulis nevar ar mums doties uz kino".

Nemāci sievietei, kā viņai audzināt bērnu

Ja tu pirmajās tikšanās reizēs sāksi sievietei stāstīt, kā labāk audzināt viņas bērnu, tad jūsu randiņi ne ar ko labu nebeigsies. Atceries, ka "mammas loma" – tā ir tikai viņas teritorija, uz kuru ieejas biļete ir jānopelna.

Tādēļ neesi pārsteigts, ka viņa tevi uztvers naidīgi, ja sāksi viņu izprašņāt, kas pieskata viņas bērnu, kad viņa strādā vai atpūšas kopā ar tevi, kādas potes bērnam jāveic un uz kuru pulciņu viņu sūtīt.

Ar šādām pamācībām tu iekāp viņas – "mammas" teritorijā. Un vēl arī viņas atmiņā var rasties sliktas asociācijas par bijušo partneri vai viņa vecākiem, kuri pastāvīgi sniedza padomus saistībā ar bērna audzināšanu.
Foto: Shutterstock

Nevajag apspriest bijušo sievietes partneri un viņa attiecības ar bērnu

Tici, – labāk nelīst iekšā šajās peripetijās. Protams, no šādām sarunām pilnībā neizbēgt, jo sievietei jau ir visai dabiski uzticēt savus sirdsēstus. Bet tādās situācijās labāk vienkārši klausies un nesniedz padomus, kuri pēc tam var nospēlēt pret tevi pašu.

Tādēļ jau iepriekš patrenējies, kā "uztaisīt" neitrālu sejas izteiksmi, biežāk māj ar galvu un atrodi veidus, kā nemanāmi pārtulkot šīs sarunas tēmu. Atceries, jo retāk "bijušā rēgs" parādīsies jūsu tikšanās reizēs, jo patīkamāks būs jūsu kopā pavadītais laiks.

Ikviena sieviete (vēl jo vairāk – ar bērnu) meklē sev konkurētspējīgu "tēviņu", kurš spēs atbilst viņas noteiktajiem standartiem par to, kas ir vīrietis. Vienmēr par to atceries, – par vīriešiem nepiedzimst, par tādiem kļūst!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!