Foto: Shutterstock
Kā jau ikviena sieviete, arī topošās un jaunās māmiņas vēlas izskatīties labi. Taču nereti dāmas šajā īpašajā dzīves posmā nevar izlemt, ko vilkt labāk – par pāris izmēriem lielāku parasto apģērbu vai tomēr nedaudz dārgāku, bet auguma aprises krietni labāk izceļošu un rezultātā arī garastāvokli uzlabojošu.

Un, ja tomēr izvēle tiek veikta par labu speciālajam grūtnieču un bērna zīdīšanas apģērbam, tad pēc kādiem kritērijiem to labāk izvēlēties? Plašāk par to stāsta semināra "Gaidību 4diena" lektore un apģērbu zīmola "Silk&Milk" radītāja un dizainere Diāna Urtāne.

Funkcionalitāte

Kā viens no svarīgākajiem aspektiem speciālā apģērba izvēlē ir tieši tā spēja apvienot komfortu ar skaistumu. Katra pati var izvēlēties sev piemērotāko apģērba veidu, kas atbilst topošās vai jaunās māmiņas ikdienas paradumiem un dzīvesveidam, neizslēdzot sievišķības un elegances faktoru.

Audums

Liela nozīme ir jāpievērš auduma izvēlei. Lai gan ne visām jaunām māmiņām parādās alerģiskas reakcijas pret sintētiskiem materiāliem, tomēr dabīgas izcelsmes audumi, piemēram, kokvilna vai zīds, būs daudz patīkamāki miesai, nekairinās ādu un neveicinās svīšanu, kā arī uzlabos pašsajūtu.

Griezums

Tam jābūt pakārtotam apģērba funkcionalitātei. Izvēloties apģērbu bērniņa zīdīšanai, ieteicams padomāt, lai ar vienu roku varētu ērti atvērt krūšu zonu, lai apģērbs netraucētu bērniņam zīdīšanas laikā un lai netiktu atkailinātas citas ķermeņa daļas. Šie ir pamatjautājumi, kurus katrai māmiņai vajadzētu uzdot pašai sev, pirms izvēles iegādāties kādu no speciālajiem apģērbiem.

Plašāk par apģērbu bērniņa zīdīšanas laikam, kā veicināt harmoniskas dzemdības, nepazaudēt seksuālo dzirksti grūtniecības un pēcdzemdību periodā un citām aktuālām grūtniecības tēmām jaunās un topošās māmiņas varēs uzzināt "Gaidību 4dienas" seminārā. Tas notiks 25. maijā no pulksten 11 līdz 13 tirdzniecības centrā "Domina Shopping", Ieriķu ielā 3, Rīgā (centrālajā laukumā pie restorāna Vairāk Saules).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!