Bērna audzināšana mūsdienās nebūt nav no tiem vieglākajiem pienākumiem, un vecākiem nākas ļoti strādāt pie tā, lai viņu atvase paņemtu savā dzīvē tālāk pašu vērtīgāko. Nesen par tēvu kļuva viens no Latvijā zināmākajiem krišnaītiem – Uģis Kuģis. Viņš viesojas "STV Pirmā!" raidījumā "Starp mums runājot", kur pastāsta, kāds ir viņa pamata uzstādījums dēla audzināšanā.

Ņemot vērā, ka Uģis Kuģis ir visai kolorīta personība un savās lekcijās kā vēdiskais filozofs un psihologs dalās ar dažādām gudrībām par to, kā būt ne tikai attiecībās, bet arī ģimenē, raidījuma vadītāja Zane Vaļicka nekavējas jautāt, kādas vērtības tad jaunais tēvs plāno nodot savam dēlam. "Ļoti interesanti, ka sanskritā nav īsti tāds vārds "mans", tāpēc man grūti pateikt "mans dēls" – tā ir dvēsele, kas atnākusi ciemos, kur es ielikšu vērtības," skaidro jaunais tētis. "Man ir konkrēts mērķis – lai viņš izaug par krietnu cilvēku."

Uģis Kuģis arī nebaidās no tā, ka dēls, piemēram, 18 gadu vecumā var pateikt, ka viņu neinteresē krišnaīti. Svarīgākais esot dēlā ielikt krietna vīrieša īpašības ar savu piemēru – nevis būt tikai reliģiozam, bet uzvesties krietni arī sabiedrībā. Dot piemēru, ka ir alternatīva piektdienas vakara alkohola lietošanai un smēķēšanai, tā vietā sportojot, sarunājoties, palīdzot citiem, kuriem tas nepieciešams. "Mana audzināšana būs atkarīga no mana piemēra," sākāmo noslēdz Uģis Kuģis.

Raidījumu "Starp mums runājot" skaties jau otrdien, 12. novembra vakarā, kur valdīs īpaša un patriotiska noskaņa. Bez Latvijā populārā krišnaīta studijā viesosies arī aktrise Rēzija Kalniņa, Kristīne Virsnīte, TV personība un influencere, jaunā sarunu šova "Kristīnes Virsnītes sarunas" veidotāja, kā arī dziedātāja Aminata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!