Brigmaņu ģimenei no Ķekavas 28. janvāris vienmēr paliks atmiņā. Ugunsnelaimē zaudēta māja, visa iedzīve, taču visvairāk sirds sāp par 94 gadus vecās omītes zaudējumu, kura nespēja izkļūt no degošās mājas. Aicinām palīdzēt ģimenei grūtajā brīdī un ziedot tai nepieciešamās lietas.

Ķekavas novada Sociālā dienesta sociālā darbiniece un ģimenes atbalsta persona Arta Manuša atzīst, ka Brigmaņu ģimenes māja bija kā paradīzes stūrītis džungļu vidū, kurā ilgstoši dzīvoja tētis Kaspars, mamma Marita, nepilnus divus gadus vecā meitiņa un 94 gadus vecā omīte. "Viņi bija iekopuši skaistu dārzu, paši audzēja un konservēja dārzeņus, gāja sēņot. Rudenī bija pabeiguši tualetes un vannas istabas remontu, ielikuši mājā lielus plastikāta logus. Otrajā stāvā dzīvoja omīte, kura bija ļoti komunikabla, vienmēr stāstīja par karu un gaidīja ciemos Latvijas prezidentu," par Brigmaņu ģimeni klāsta Manuša.

Vecāki kopā ar meitiņu šobrīd mitinās sociālajā mājā un kopā cenšas atgūties no tikko pārdzīvotās nelaimes. Vienīgais pelnītājs ģimenē ir tētis Kaspars, kas no meža ieloka katru dienu brauc uz darbu autoservisā Rīgā. Mamma Marita audzina abu mazo meitiņu un algotu darbu šobrīd nestrādā. Manuša atklāj, ka ģimene bijusi sociālā dienesta redzeslokā tikai tāpēc, ka tajā aug mazgadīgs bērns, pabalstus tā nekad nav saņēmusi. "Gan Kaspars, gan Marita ir īsti darba rūķi, par šo ģimeni sakāmas tikai labas lietas," piebilst sociālā darbiniece.

Tomēr tagad ģimenei nepieciešama palīdzība. Par ziedojumiem iespējams sazināties, zvanot uz numuru 24978420 (Marita). Drēbes un apavi jau ir saziedoti pietiekamā daudzumā, taču ģimenei joprojām ļoti nepieciešams skapis, veļasmašīna, veļas pulveris, kā arī piena maisījums "Aptamil 4" un bērnu vanniņa mazajai meitiņai. Tāpat ģimene priecātos par siltām segām un pārtiku suņiem un kaķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!