Foto: DELFI
Šā gada 1. martā uz laiku tiks aizvērta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Saulaino dienu bibliotēka, kā arī pulcēšanās telpa, kur pirms Covid-19 pandēmijas notika dažādi pasākumi mazo pacientu un viņu vecāku izklaidēšanai un izglītošanai.

Sašutumu par bibliotēkas slēgšanu tviterī paudis arī kāds acīgs sabiedrības loceklis:


Kā skaidro BKUS komunikācijas speciāliste Kristīne Ķēniņa Jurēvica, bibliotēka netiks likvidēta. Tā konkrētajā vietā tiek aizvērta uz būvniecības laiku, proti, līdz 2023. gada beigām. Kad lielie rekonstrukcijas darbi būs pabeigti, iecerēts bibliotēku atkal atvērt.

"Taču arī pārejas periodā regulāri tiks nodrošināta mūsu pacientiem un darbiniekiem grāmatu pasūtīšana, nodošana – mēs mainām sadarbības formu. Tāpat izskatām vasaras periodā izvietot teritorijā lasītavu un bibliotēku. BKUS patlaban piedzīvo ļoti lielu rekonstrukciju. Tādēļ tas var sagādāt zināmas neērtības. Tiek domāts par labāku, gudrāku un draudzīgāku slimnīcu, bet tas prasa laiku un pacietību," pauž BKUS pārstāve.

Savukārt pulcēšanās vieta atbilstoši epidemioloģiskajām prasībām tāpat patlaban nedrīkst tikt izmantota, it sevišķi domājot par pacientu drošību.

BKUS pārstāvji skaidro, ka meklē jaunus veidus, kā vairot pacientu un vecāku pozitīvo pieredzi, uzturoties slimnīcā, tāpēc it sevišķi šobrīd domā par alternatīviem individuāliem pacientu nodarbināšanas veidiem. Arī pēc rekonstrukcijas ir plānots izveidot telpas, kuru funkcija būs pacientu radošai izpausmei un kultūras pasākumiem, stāsta Ķēniņa Jurēvica.

Slimnīcas rekonstrukcijas darbu laikā vairumā nodaļu radošās aktivitātes turpināsies kā agrāk, pedagogiem individuāli strādājot ar katru bērnu.

Bērniem tiks sagatavoti un izsniegti arī radošo darbu portfeļi, kas ir mērķtiecīgi sagatavots bērnu brīvā laika aizpildīšanai radošu un izzinošu uzdevumu, testu utt. komplekts. Arī spēļu namiņa mākslas aktivitātes tiks pārceltas uz nodaļām un turpinās notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!