Foto: Shutterstock

Uzsākts labdarības projekts "Sports vieno", kura ietvaros tiks vākti līdzekļi, lai bērnunamos mītošajiem bērniem un jauniešiem radītu iespēju apmeklēt sporta treniņus, pasākumus un sacensības, attīstot šo bērnu fiziskās prasmes, pašdisciplīnu un motivāciju.

Sports bērniem un jauniešiem ir nozīmīga dzīves sastāvdaļa, kas ne vien uztur viņu fizisko formu, bet arī palīdz veidoties personībai, māca disciplīnu, rada vēlmi pēc sasniegumiem, attīsta motivāciju strādāt, kā arī palīdz dibināt kontaktus nākotnei. Diemžēl tiem bērniem, kuru ikdiena paiet bērnunamos, līdzās nav atbalstošas ģimenes, kas radītu viņos interesi par sportu, vestu uz treniņiem, sacensībām, tādēļ sabiedriskā labuma organizācija "Taureņa efekts" sadarbībā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības zīmolu "Elvi", Latvijas Florbola savienību un citiem sadarbības partneriem sāk jaunu projektu "Sports vieno", kura ietvaros ikviens varēs ziedot līdzekļus, lai nodrošinātu profesionālas un jēgpilnas sporta aktivitātes bērnunamos mītošajiem bērniem.

Kā atklāj Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons, sports palīdz atrast draugus ārpus bērnunama vides, palīdz izlādēt dusmas un netaisnības sajūtu, palīdz attīstīt mērķtiecību un ticību sev. Tieši šīs lietas bieži vien bērnunama bērniem pietrūkst, līdz ar to arī nākotnē viņiem ir problēmas ar dusmu savaldīšanu, viņi nespēj atrast jaunus draugus un zaudē ticību saviem spēkiem, taču to ir iespējams mainīt.

Ziedot projektam iespējams nacionālā mazumtirdzniecības tīkla "Elvi" veikalos, dzērienu tīklā "AlkOutlet Dzērieni un vīni", lietotu preču mazumtirdzniecības veikalos "Kristīne-RR" un degvielas uzpildes stacijās "Virši-A", kā arī tiešsaistē projekta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!