Foto: Shutterstock

Vai tiešsaistes un datorspēles ir jēgpilns laika pavadīšanas veids un vai tām maz ir kāds pienesums? Kādi var būt riski spēlēs? Un vai spēles var būt nākotnes profesija? Uz šiem un citiem svarīgiem jautājumiem atbildes kopīgi meklēs Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) kopā ar spēļu nozares pārstāvjiem, kā arī citiem speciālistiem, 11. maijā rīkojot konferenci – domnīcu "Uzspēlējam?"

Tās sākums paredzēts pulksten 11 un norises vieta: viesnīca "Mercure Riga Centre", Elizabetes ielā 101, Rīgā,

"Spēlēm vienmēr bijusi liela nozīme bērnu dzīvē – ja bērnībā koka lapas pārtapušas iedomātā naudā, bet "Monopolā" emocijas bijušas tik sakāpinātas, ka spēles kauliņi lidojuši pa gaisu, tad kā ir tagad? Spēles ieguvušas jaunu formu un būtību, pārceļojot no fiziskās uz virtuālo vidi un līdzi nesot gan iespēju attīstīt dažādas prasmes, gan arī riskus. Tieši tādēļ ir svarīgi runāt un analizēt šo svarīgo bērnu un jauniešu dzīves sastāvdaļu, meklējot un atrodot tajā arī racionālos un noderīgos aspektus", uzsver inspekcijas Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Anda Sauļūna.

Uz konferenci aicināti izglītības iestāžu vecāko klašu skolēni un pedagogi. Pieteikties dalībai iespējams šeit.

Pieteikšanās iespējama līdz 8. maijam vai brīdim, kad visas dalībnieku vietas ir aizpildītas, informē VBTAI pārstāvis Taivo Trams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!