Foto: Publicitātes attēli
Valērijai Žukovai ir 16 gadi. Viņai ir noteikta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka (spastiska tetraparēze). Meitene nāca pasaulē sestajā grūtniecības mēnesī un svēra 990 gramus. Šobrīd viņa sekmīgi apgūst mācību programmu mājmācībā un beigs 9. klasi, un Valērija vēlas turpināt mācīties un iegūt vidējo izglītību. Patlaban viņai ir grūts vecums, pubertātes periods ir saistīts ar sarežģījumiem arī veselības jomā, tādēļ tiek lūgts sabiedrības atbalsts, lai jauniete varētu uzlabot veselību sanatorijā.

Kā informē labdarības organizācijā "Palīdzēsim.lv", Valērijai, pateicoties ziedotāju atbalstam, ir sniegta palīdzību jau iepriekš, bet vecāki lūdz atkārtotu atbalstu, kas tik ļoti nepieciešams Valērijai.

Valērijai patīk visi mācību priekšmeti, bet īpaši labi padodas sacerējumu rakstīšana. Nesen viņa sākusi rakstīt arī dzeju. Neraugoties uz veselības sarežģījumiem, kas var būt saistīti ar pārejas vecumposmu, Valērija cenšas baudīt dzīvi un nezaudēt dzīvesprieku, un mācās visā saskatīt pozitīvo!

Pavisam nesen viņai tika dots uzdevums pastāstīt par saviem sapņiem. Lūk, viņas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem:

  • Es sapņoju par to, cik brīnišķīgi būtu izveseļoties.
  • Vēlos iemācīties būt pacietīga un mīlēt visus cilvēkus.
  • Es vēlos, lai visi cilvēki būtu laimīgi.
  • Vēlos dzirdēt un runāt tikai labus, pareizus un vajadzīgus vārdus.
  • Vēlos nokļūt pagātnē, lai vairāk uzzinātu par to, kā cilvēki dzīvoja agrāk.
  • Sapņoju apmeklēt visus savus mīļos cilvēkus un cilvēkus, kuriem rūp mans liktenis.
  • Sapņoju par mīlošu un saprotošu jaunāko māsiņu.
  • Sapņoju par darbu televīzijas kanālā bērniem.

"Mūsu ģimene ļoti vēlas, lai meita atkārtotu ārstēšanās kursu šajā sanatorijā. Tajā galvenokārt ārstē balsta un kustību orgānu sistēmas saslimšanas, nervu sistēmas saslimšanas, deguna dobuma, augšējo elpceļu utml. slimības. Pamata ārstniecības metodes ir ūdens un dūņu dziedniecība, dūņu dziedniecība, izmantojot elektrisko strāvu, dažādu veidu masāžas, inhalācijas, fizioterapija, ārstnieciskā fizkultūra. Sanatorijā strādā tādi speciālisti kā ortopēdi, pediatrs, ginekologs, stomatologs, neiropatologs, psihologs. 24 dienas ilgs ārstēšanās kurss kopā ar lidmašīnas biļetēm un dzīvošanu izmaksā aptuveni 3500 eiro," stāsta meitenes mamma.

Lai palīdzētu Valērijai, vēl nepieciešams saziedot 2743,37 eiro. Ja tev ir šāda iespēja un vēlme, ziedot vari šeit – "Palīdzēsim.lv" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!