Foto: F64
Gatavojoties Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai, no 7. līdz 23. oktobrim Latvijas un diasporu vispārizglītojošo, speciālo un profesionālo izglītības iestāžu 5.–12. klašu skolēni ir aicināti piedalīties konkursā – iztēloties sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavot 18. novembra svētku uzrunu tautai, informē organizatori.

Konkurss tiek organizēts trīs apakšgrupās: 5.–6. klašu, 7.–9. klašu un 10.–12. klašu skolēniem. Katras apakšgrupas 1. vietas ieguvējam būs iespēja nolasīt savu uzrunu Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltītajā svētku koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī 18. novembrī.

"Šogad tiek atzīmēta Latvijas Republikas pamatlikuma − Satversmes − apstiprināšanas 100. gadadiena un Valsts prezidenta institūcijas 100. gadskārta. Līdzdalība, sava viedokļa formulēšana un cita viedokļa sadzirdēšana ir daļa no Latvijas kā demokrātiskas valsts vērtībām. Taču vienlīdz būtiski, ka ikviena paaudze runā par sev svarīgākajām Latvijas valsts vērtībām, kas ir mantots no iepriekšējām paaudzēm un ar rūpību sirdīs un prātos nests tālāk mūsu nākamajām paaudzēm," šī gada svētku koncerta tematiku iezīmē Valsts prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga.

Konkursā iesniegtos darbus izvērtēs Valsts prezidents Egils Levits un Valsts prezidenta kancelejas Darbu vērtēšanas komisija: Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietniece Laila Jurcēna, Valsts prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga, Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciālisti Mārtiņš Kaprāns un Rudīte Meņģelsone.

Darbu vērtēšanā tiks ņemta vērā darba atbilstība nolikuma prasībām, uzrunas formātam un tematam (valsts svētki), kā arī darba oriģinalitāte. Skolēni, skolotāji un vecāki aicināti rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu!

Konkursa rezultāti tiks publicēti Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē "president.lv" līdz 4. novembrim. Ar 1. vietas ieguvējiem Valsts prezidenta kanceleja sazināsies personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!