Foto: Shutterstock

Delfi.lv jau rakstā "Amorāls likumpārkāpums? Latvijā atkal notiek skaistumkonkurss maziem bērniem" aktualizēja būtiski problēmu, proti, pamanīja, ka pavasarī notikušo konkursu "Mini Miss/Misters Latvija" un iespējamo pārkāpumu, jo Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka "bērnu aizliegts iesaistīt skaistuma konkursos vai citos tamlīdzīgos pasākumos, kuru galvenais mērķis ir vienīgi viņa ārējā izskata vērtēšana." Šobrīd Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (turpmāk – VBTAI) izskatījusi informāciju par nodibinājuma "Fonds Miss&Mrs.Top of the World" (turpmāk – Konkursa organizētājs) iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem, rīkojot konkursu "Mini Miss Latvija 2021" (turpmāk – konkurss) sociālajā tīklā "Facebook" šeit.

VBTAI, izskatot saņemto informāciju kopsakarā ar Konkursa organizētāja sniegto informāciju, konstatēja, ka Konkursa organizētājs, rīkojot konkursu no 2021. gada 22. maija līdz 2021. gada 19. jūnijam sociālajā tīklā "Facebook", iespējams, izdarījis Bērnu tiesību aizsardzības likuma 82. panta otrajā daļā noteikto administratīvo pārkāpumu, jo, iespējams, nepilngadīgās konkursa dalībnieces tika vērtētas pēc ārējā izskata.

Līdz ar to VBTAI tika uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par Konkursa organizētāja iespējamu Bērnu tiesību aizsardzības likuma 82. panta otrajā daļā noteiktā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu.

VBTAI Administratīvā pārkāpuma lietu izskata un lēmumu pieņem pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!