Lai akcentētu nepieciešamību visai sabiedrībai aktīvāk iesaistīties bērnu tiesību un interešu aizsardzībā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ir uzsākusi sociālās reklāmas kampaņu.

Kampaņa laikā septembrī un oktobrī televīzijā un interneta vidē tiks demonstrēti sociālās reklāmas klipi, kas aicina līdzcilvēkus aktīvāk reaģēt situācijās, ja bērns nonācis krīzes situācijā vai ir pamests bez uzraudzības.

"Mēs strādājam, lai sabiedrībā iedzīvinātu sapratni par katru bērnu kā vērtību. Diemžēl vēl arvien ir sastopamas situācijas, kur bērni cieš, gūst traumas un pat iet bojā līdzcilvēku vienaldzības dēļ. Taču ļoti reti traģēdija notiek pilnīgi negaidīti – parasti tā nobriest pakāpeniski, un līdzcilvēki to redz.

Ikvienam bērnam ir kaimiņi, tuvāki un tālāki radinieki, draugi un to ģimenes, galu galā – pavisam sveši cilvēki, kuri ir bijuši līdzās, bet nodomājuši – uz mani tas neattiecas. Tieši šo attieksmi mēs ļoti gribam mainīt, jo mēs nevaram atļauties attieksmi – "sveša bērna problēmas uz mani neattiecas!" Svešu bērnu nav. Bērni ir visas sabiedrības atbildība, jo šie bērni pēc gadiem paši veidos sabiedrību. Un, ja sabiedrības pamatvērtība būs vienaldzība, to izjutīs pilnīgi visi", uzsver VBTAI priekšniece Marianna Dreja.

Videoklipos dzirdamās dzejas autors ir mūziķis un dzejnieks Guntars Račs, viņš pats arī ierunājis tekstu.

Visus klipus vari noskatīties inspekcijas mājaslapā, kopumā izveidoti seši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!