Foto: Shutterstock

Sagaidot jauno mācību gadu, jau vairākus gadus Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa 116111 speciālisti rīko akciju pedagogiem, bērniem un vecākiem, kā arī citiem bērnu likumiskajiem pārstāvjiem (audžuģimenēm, aizbildņiem utt.).

Šogad akcija norisināsies no 27. augusta līdz 3. septembrim, un tās laikā pedagogiem, vecākiem un citiem būs iespēja zvanīt uz Uzticības tālruni 116111 un saņemt profesionālas konsultācijas un atbalstu par sev aktuāliem jautājumiem saistībā ar bērniem, kā arī jaunā mācību gada sākšanos.

"Tuvojoties jaunajam mācību gadam, jau šobrīd saņemam zvanus gan no bērniem, gan viņu vecākiem, kas ir satraukuma pilni par atgriešanos skolā. Ir jautājumi par bērnu tiesību pārkāpumiem, konfliktsituācijām ar citu bērnu vecākiem, bērnu savstarpēju vardarbību iepriekšējā mācību gadā, kā arī par bažām saistībā ar bērnu drošību skolā," norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Uzticības tālrunis 116111 ikdienā sniedz bezmaksas palīdzību bērniem visu diennakti, taču bieži arī vecākiem un pedagogiem rodas jautājumi par situācijām, kad viņi jūtas apjukuši un nezina, kā tālāk rīkoties. Šādās situācijās aicinām zvanīt uz Uzticības tālruni 116111, lai kopīgi meklētu risinājumus un saņemtu atbalstu. Tiek gaidīti arī zvanus no bērniem, mudina VBTAI.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!